STÅR SAMMEN: Vålerenga spillerne står sammen, og vil hjelpe klubben slik at den unngår konkurs. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
STÅR SAMMEN: Vålerenga spillerne står sammen, og vil hjelpe klubben slik at den unngår konkurs. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Går ned i lønn for Vålerenga: – Spillerne er innstilt på å finne en løsning

Vålerenga-strateg Kristofer Hæstad vil bidra for å redde Vålerenga.

Torsdag slo bomben ned om Vålerengas svært kritiske økonomiske situasjon.

Samme kveld ble spillerne informert om krisen.

– Vi hadde et møte med klubben i går, og fikk innblikk i hvilken kritisk situasjon vi befinner oss i. Det var ikke noe hyggelig møte, forteller Kristofer Hæstad til TV 2.

Les også: Hevder at Vålerenga styrer mot konkurs
Les også: Milliardær-midler reddet VIFs lønnsutbetaling

Nå er klubben i gang med å kutte kostnader. Et alternativ er lønnskutt.

– Vi har ikke drøftet lønnskuttet tidligere, men vi har hatt en dialog med klubben om situasjonen og har visst at det har vært ganske røde tall. Det er ikke noe som kommer veldig brått på oss, men at det er så anstrengt som resultatet viser var vi ikke fullstendig klar over, sier «Doffen».

– Er spillerne villige til å gå ned i lønn?

– Ja, det er vi helt avhengige av for å til en løsning på denne situasjonen.

Selv om situasjonen ser mørk ut nå, så tror ikke Hæstad at det nødvendigvis er krise for Vålerenga hvis en ser fremover.

– Kutt vil føre til at unggutter vil få sjanser og det vil bli satset mer lokalt. På sikt er det ikke sikkert dette er så dumt for klubben, mener han.

De dårlige nyhetene var ikke det spillergruppen håpet på dagen før de gikk på ferie.

– Vi fikk servert dette i går, og det er første feriedag i dag. Det er ingen hyggelig beskjed å få at man mest sannsynlig må ned i lønn. Vi må se på reelle fakta. Klubben er en i vanskelig situasjon. Vi må prøve å finne løsninger på hvordan vi kan komme oss ut av det. Vi er selvfølgelig løsningsorienterte, sier midtbanesliteren.