Therese Johaug (Foto: Bendiksby, Terje)
Therese Johaug (Foto: Bendiksby, Terje)
Therese Johaug (Foto: Bendiksby, Terje)
Therese Johaug (Foto: Bendiksby, Terje)
Val di Fiemme, Italia 20130226. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Val di Fiemme, Italia 20130226. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Kristiansen etter maktdemonstrasjon: – Therese Johaug har aldri vært sterkere

Slo nummer to med nesten ett minutt.

Beitostølen (TV 2): Therese Johaug var storfavoritt før sesongåpningen på Beitøstølen, og Dalsbygda-jenta skuffet ingen i den 10 kilometer lange klassisk-løypen.

I Marit Bjørgens fravær smadret Johaug konkurrentene med nesten ett minutt.

Vil utfordre Bjørgen
– Jeg går bedre teknisk på ski og er mer kraftfull og behersket nå enn jeg har vært tidligere. Jeg har ikke lenger den kavingen og masingen og klarer å dra opp farten rundt svingene og sånt, sier Therese Johaug til TV 2 Sporten etter maktdemonstrasjonen på Beitostølen.

Nå vil Johaug utfordre Marit Bjørgen og kunne krone seg selv som verdens beste kvinnelige langrennsløper.

– Jeg driver med en individuell idrett og da håper du jo selv å vinne. Duellen med Bjørgen bare trigger meg og henter frem det lille faenskapet i meg. Selvsagt vil jeg vinne hver helg, men blir du slått er det også en motivasjon. Da må du bli enda mer fokusert og innbitt og må skjerpe deg foran neste renn, fastslår Johaug.

– Aldri vært sterkere
Lagvenninnene mener Johaug allerede er i sitt livs form.

– Therese er sterkere enn noen gang tidligere. Hun blir farlig god denne sesongen, skryter lagvenninene Marthe Kristoffersen – og får støtte av Kristin Størmer Steira.

– Ja, Therese er sterkere enn noensinne. Hun har vært i storform i hele sommer og høst. Jeg er sikker på at er i toppen hele vinteren. Therese har en vanvittig kapasitet og er for øyeblikket hakket bedre enn oss andre, sier hun til TV 2 Sporten.

– En komplett skiløper
Landslagstrener Egil Kristiansen minner om at Therese Johaug selv har jobbet knallhardt for å bli en enda bedre langrennsløper.

– Jeg er enig i at Therese aldri har sett sterkere ut. Hun har en ekstrem fysisk kapasitet og har jobbet veldig mye med de tingene hun har vært dårlig på. Det gjelder blant annet i lettere terreng, utforkjøringer og svinger. Dessuten har Therese tatt veldig tak i styrketreningen og har fått en bedre muskelstruktur. Hun er blitt en mer komplett skiløper, fastslår Kristiansen overfor TV 2 Sporten.

Weng ble nummer tre
Allerede etter to kilometer satte Johaug standarden. 25-åringen lå da over 15 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, en avstand som bare skulle vokse utover i løpet.

Etter seks kilometer lå Heidi Weng på 2. plass, 41 sekunder bak Johaug. De siste fire kilometerne økte Johaug ytterligere. Beina gikk som trommestikker opp de siste bakkene. I mål var hun 54 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Heidi Weng ble nummer tre foran Maiken Caspersen Falla og amerikanske Sadie Bjornsen.

Resultatliste:
1. Therese Johaug
2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +54,1
3. Heidi Weng +1,07.4
4. Maiken Caspersen Falla +1,27.3
5. Sadie Bjornsen (USA) +1,32.8
6. Vibeke Skofterud +1,39.2
7. Kristin Størmer Steira +1,40.0
8. Celine Brun-Lie +1,52.6
9. Martine Ek Hagen +1,53.7
10. Kikkan Randall (USA) +1,54.7