Daniel Berg Hestad
Daniel Berg Hestad
berg hestad og solskjær
berg hestad og solskjær

Hestad klar for nok en cupfinale: – Jeg føler meg privilegert

På søndag kjemper Daniel Berg Hestad (38) om nok en kongepokal med Molde, 19 år etter at han spilte sin første cupfinale.

København (TV 2): Superveteranen nyter kongens by før nok en cupfinale. Selv om han har opplevd mye i tiden som Molde-spiller kribler det fortsatt i magen før en så viktig kamp.

– Jeg kjenner fremdeles på den nervøsiteten og kriblingen i magen. Man føler det er en spesiell kamp. Jeg føler meg utrolig priviligert over å ha få vært med på så mye, det må jeg si, sier Hestad på hotellet i København.

Ole Gunnar Solskjær har tatt med spillerne sine til våre danske venner for å trene på grønne gressmatter og for å gi spillerne fred og ro før cupfinalen mot Rosenborg. Han er imponert over hvor motivert 38 år gamle Hestad fortsatt er.

– Det som er inspirerende er at han finner motivasjon. Han har lyst til å holde seg i form. Når du har den motivasjonen og er så treningvillig som han er holder han fortsatt dette nivået her, sier Solskjær.

Han signerte arbeidsjernet for en ny sesong, men er ikke overrasket om vi forsatt ser han i Molde-trøya som 40-åring.

– Nå har vi signert han et år til og når den sesongen nærmer seg slutten kommer han nok og banker på døra og sier: "Jeg føler med ganske bra, kanskje får jeg et til?," ler Solskjær.

38-åringen mener sulten og motivasjonen er drivkraften for videre spill på øverste nivå.

– Jeg er en veldig dårlig taper. Det forandrer seg ikke med åra. Det å vinne på trening betyr noe ennå og det tror jeg er viktig. Å ha den indre gløden, sier han.

Les også: Thorsteinsson klar for Viking
Les også: Bergersen ferdig i AaFK

Hestad debuterte på a-lagsnivå i Molde som 17-åring og var med på å vinne Moldes første cupfinale året etter. En ung Arild Stavrum banket inn Moldes tredje og siste mål i 3-2-seieren mot Lyn. Unge Hestad var stinn av inntrykk etter sitt første cupgull.

– Jeg husker den godt. Når vi kom ut på matta 1,5 time før kamp og hele svingen var full av Molde-supportere. Det glemmer jeg aldri for det var en voldsom inspirasjon for en ung kar som ikke hadde opplevd så mye.

Siden den gang har Hestad deltatt i ytterligere to cupfinaler og vunnet to seriegull. En stor karriere kan krones med nok en triumf på lørdag

– Heldigvis har vi han ennå. Han betyr mye både på og utenfor banen. Han er kaptein og mr. Molde, avslutter Solskjær