rekdal
rekdal

Hevder at Vålerenga styrer mot konkurs

Investorene i klubben vil ikke bidra med penger før spillerne går med på lønnskutt.

Vålerenga Fotball er i alvorlige økonomiske problemer. I en pressemelding opplyser klubben at likviditetssituasjonen for november og desember er meget anstrent og at det må gjøres lønnskutt foran neste sesong.

Dagbladet hevder å vite at økonomien i Vålerenga er så dårlig at klubben er på konkursens rand. Den økonomiske situasjonen blir omtalt som «superdramatisk».

– Vi skal se nærmere på alles kontrakter, enten de er spillere eller jobber administrativt, sier styreleder Åge Petter Christiansen til TV 2.

TV 2 har tidligere skrevet at Vålerenga styrer mot et underskudd på 12-13 millioner kroner. TV 2 vet står spillerne i fare for ikke å få utbetalt lønn denne måneden.

– Jeg kan bekrefte at vi er informert om situasjonen, og at vi har snakket med klubben og spillerne. Utover det er det best at klubben uttaler seg om saken, sier Niso-leder Joachim Walltin til Dagbladet.

Etter det TV 2 får bekreftet av kilder i spillergruppen er dialogen om lønnskutt i gang, men spillerne skal være skeptiske til kutt. Investorene i klubben vil imidlertid ikke bidra med penger før spillerne har godtatt et lønnskutt.

Les også: Milliardær-midler reddet VIFs lønnsutbetaling

Vålerenga har stått uten generalsponsor denne sesongen, og nedgang i publikumstallene har resultert i en inntektssvikt på 15 millioner kroner. VIF opplyser at klubben fortsatt har 10 millioner kroner å kutte av budsjettet.

– Vi har i høst kuttet aktivitetskostnader for 2014 i størrelsesorden 10 mill. kr., men fortsatt har vi cirka 10 mill. kr. i minus i budsjettet for 2014. Per dato er det en meget anstrengt likviditetssituasjon for november og desember. Det er ført en god dialog med de tillitsvalgte i klubb og aksjeselskapet, samt med spillerutvalget. Kutt i lønns- og personalkostnadene for 2014 vil bli gjennomført, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball.

I høst har situasjonen vært så presset at klubben, etter det TV 2 kjenner til, måtte be aksjonær Tor Olav Trøim om nødhjelp i form av frisk kapital for å i det hele tatt kunne betale ut spillerlønninger.