Stephenson2
Stephenson2

Sparta snudde kampen mot Storhamar

Shay Stephenson fikset sesongens tredje borteseier for Sparta i kveldens hovedkamp i GET-ligaen.

Det var hjemmelaget Storhamar som kom best i gang i Hamar OL-Amfi. Lars Erik Hesbråten og hjemmelaget pumpet i vei mot Sparta-forsvaret, og stod for de seks første skuddene på mål.

Scoring av tidligere Sparta-spiller
Utover i åpningsperioden tok bortelaget seg sammen, men i den andre perioden var Dragons tilbake der de startet matchen. Likevel skulle det ta snaue 14 minutter før de fikk hull på byllen. Sparta mistet pucken på midten, og to sekunder senere var det plutselig fire Storhamar-spillere alene mot Gasper Kroselj i Sparta-målet. Etter litt klabb og babb pirket tidligere Sparta-spiller Lars Erik Hesbråten pucken over mållinjen til 1-0.

Stephenson snudde kampen
I den tredje og siste perioden var det på ny Storhammar som åpnet best. Men etter tre minutter sendte Dion Knelsen pucken inn til Shay Stephenson foran Storhamar-målet. Canadieren gjorde ingen feil, fintet ut keeper Tommy Johansen, og scoret sitt sjuende mål for sesongen.

Les også: Rekdal tipper på ishockey

Og utlikningen tente nok sarpingene. Fire minutter og 27 sekunder senere dukket nemlig Stephenson opp igjen, denne gangen på en retur etter et skuddforsøk fra Jonas Gabrielsen. Nok en gang fikk den tidligere NHL-spilleren satt pucken i buret, og dermed hadde Sparta snudd kampen.

Med ett minutt igjen av matchen tok Storhamar ut målvakten sin i et forsøk på å forlenge oppgjøret. Det endte i en feilpasning og brudd imot, og Dion Knelsen kunne enkelt skyve pucken i det åpne Storhamar-målet. Flere scoringer ble det ikke og dermed tok Sparta sin tredje borteseier denne sesongen, mens Storhamar gikk på sitt tredje hjemmetap.

Se tabellen her!

Kveldens andre resultat i GET-ligaen:

Stjernen - Vålerenga 1-2

770847

Lillehammer - Rosenbrog 3-1

770846

Lørenskog - Tønsberg 8-2

770845