BLE MOBBET:  Justyna Kowalczyk hadde det ikke alltid like lett i barndommen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
BLE MOBBET: Justyna Kowalczyk hadde det ikke alltid like lett i barndommen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Tror Justyna Kowalczyk overdriver om knesmerter

Marit Bjørgen og Therese Johaug tror Justyna Kowalczyk driver et spill for galleriet.

Beitostølen (TV 2 Sporten): I et intervju med den polske avisen sport.fakt klager Polens OL-håp Justyna Kowalczyk på vonde knær.

Knesmertene kommer som en konsekvens ag langvarig slitasje, opplyser hun selv.

LES OGSÅ: Northug med nytt stikk til svenskene: – Det er ingen som er gode

- Jeg observerte at Kowalczyk allerede har gått fort på klassisk denne sesongen, så veldig vondt kan det ikke være

- Gjør vondt bare jeg går
- Den siste uken har det blitt verre. Det gjør vondt bare jeg går til butikken. Det er en vanskelig situasjon, sier Kowalczyk, som samtidig tror at smertene snart vil forsvinne.

- Gjennom ulike type behandlinger og aktiviteter vil smertene bli mindre. Jeg tror imidlertid det vil ta tid før smertene er borte. Først og fremst må jeg hvilke fremover, sa hun.

Therese Johaug og Marit Bjørgen tror ikke Kowalczyks knesmerter er av det alvorlige slaget.

- Jeg frykter Kowalczyk like mye denne sesongen. Hun gikk noen kjempegode skirenn forrige sesong og virket å være pigg og rask da hun gikk konkurranse forrige helg. Det er ingen tvil om at Kowalczyk også kommer til å gå fort denne sesongen også, sier Johaug.

kowalczyk sølv (Foto: YVES HERMAN, © YH/mel)
kowalczyk sølv (Foto: YVES HERMAN, © YH/mel)

- Så vondt kan det ikke være
Hun utpeker igjen Kowalczyk som en av de største konkurrentene kommende sesong.

- Justyna har vært dronningen av Tour de Ski og har hentet mange førsteplasser i verdenscupen de siste årene. Hun vil være en liten gulrot å gnage på for oss på det norske landslaget, fastslår Johaug.

Johaug får full støtte av Marit Bjørgen.

- Jeg observerte at Kowalczyk allerede har gått fort på klassisk denne sesongen, så veldig vondt kan det ikke være, forteller Bjørgen.

- Samtidig har jeg observert at Kowalczyk slet litt på skøytingen, og det kan være et teng på at hun fremdeles har litt vondt i kneet og leggene etter forrige sesong. Men at Kowalczyk kommer til å bli knallhardt å slå på 10 kilometeren i OL – det gjør hun, fortsetter en bestemt Bjørgen.

HANG MED I STARTEN: Justyna Kowalczyk prøvde seg de første kilometerne, men ble etter hvert parkert av Therese Johaug. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
HANG MED I STARTEN: Justyna Kowalczyk prøvde seg de første kilometerne, men ble etter hvert parkert av Therese Johaug. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

- Johaug blir den tøffeste
Kowalczyk er imidlertid ikke den utøveren Bjørgen frykter mest denne sesongen.

- Johaug ble verdensmester i Kollen og har bestandig vært tøff å slå. Men denne sesongen tror jeg kanskje at hun blir den aller tøffeste å vinne foran, sier Bjørgen og smiler lurt.