Therese Johaug (Foto: Christensen, Marte/NTB scanpix)
Therese Johaug (Foto: Christensen, Marte/NTB scanpix)

Therese Johaug er møkklei kjæreste-spørsmålene

Ski-prinsessen vil først og fremst svare på spørsmål om langrennsformen.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Therese Johaug har vært i langrennstoppen i en årrekke og er en av Norges største idrettskjendiser.

Det har gjort 25-åringen fra Dalsbygda i Os til en ettertraktet jente både blant presse, sponsorer – og ikke minst det motsatte kjønn.

Les: Se Johaugs hilsen til Magnus Carlsen

Spørsmålet Johaug er møkk lei
Men overfor TV 2 Sporten gjør den single langrennsstjernen det klinkende klart at det spesielt er ett spørsmål hun er møkk lei av å få både fra sponsorer, presse og publikum: – Har du fått deg kjæreste?

Jeg vil jo være i media på grunn av den langrennsløperen jeg er. Folk der ute har ikke noe med privatlivet mitt å gjøre. Det ønsker jeg å holde for meg selv

– Jeg ønsker å holde privatlivet mitt privat, og jeg ønsker å ha fokus på det sportslige. Spesielt i en viktig OL-sesong med Sotsji som det store målet, fastslår hun overfor TV 2 Sporten.

– Er det plagsomt med alle kjæreste-spørsmålene?

– Ja! Jeg vil jo være i media på grunn av den langrennsløperen jeg er. Folk der ute har ikke noe med privatlivet mitt å gjøre. Det ønsker jeg å holde for meg selv, svarer Johaug bestemt.

Johaug
Johaug

OL-planen er klar
Rent sportslig er gullvinneren på VM-tremila i Holmenkollen for to år siden kanskje i sitt livs form. Gullplanen for Sotsji-OL har Johaug lagt for lengst.

– Jeg har hatt en bra sommer og høst og lagt ned den treningen jeg mener kreves. Samtidig har jeg passet på å hele tiden beholdt overskuddet, og vært mer bevisst på hva jeg skal være med på, for å unngå energitap, forteller en engasjert Johaug.

Les: Sjekk skistjernenes ekstreme hvilepuls
Les: Skidronningen Bjørgen fikk bank av Johaug

– Planen frem til OL er å få gått konkurranser. Jeg skal til Kuusamo, Lillehammer og Davos, før jeg reiser hjem for å feire jul i Norge, sier Johaug.

– Så skal jeg gå Tour de Ski og noen distanser i NM, før jeg reiser på høydeopphold før OL. Jeg vet ikke hvordan det går i OL, men slik er planen før i hvert fall, smiler hun.

i helgens langrennsåpning på Beitostølen vant Johaug både 10 km klassisk og samme distanse i fri teknikk.