HYLLER NORTHUG: Odd Bjørn Hjelmeset mener Petter Northug aldri tidligere har vært i bedre form. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
HYLLER NORTHUG: Odd Bjørn Hjelmeset mener Petter Northug aldri tidligere har vært i bedre form. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Mener Northug gambler med OL-oppkjøringen

- Han trener langt mer enn det han burde gjøre, sier TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Petter Northug har slitt med sykdom siden i sommer og har fått alt annet enn en optimal start på oppkjøringen til sesongens store mål – de olympiske vinterleker i Sotsji, i februar.

LES OGSÅ: Northug med nytt stikk til svenskene: – Det er ingen som er gode

- I den formen jeg er i nå kan en hvilken som helst mosjonist slå meg, spøkte Petter Northug på pressekonferansen foran langrennsåpningen på Beitostølen.

Før han ble litt mer alvorlig:

- Jeg har ikke mistet motivasjonen mens jeg har vært syk. Det har heller vært at jeg har slitt med utålmodighet. Jeg er blitt utålmodig fordi kroppen ikke har respondert som den skulle, sukket Northug på TV 2 Sportens spørsmål.

Nå satser han det han mener kreves, reiser til høyden og trener langt over det han burde gjøre. Så Petter Northug tar en sjanse , og det kan hende at han går på en smell i OL

- Trener for mye
TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset var i en årrekke lagkamerat med Petter Northug på langrennslandslaget og kjennes Norges største skistjerne svært godt.

Hjelmeset er usikker på om Northug lykkes med å komme i god nok form før OL, og frykter langrenns-esset gambler med for mye trening i oppkjøringen før OL.

- Det er vanskelig å si hvor mange gull Northug kan ta i OL, fordi jeg er usikker på hvor mye han har fått trent til nå. Det er lenge igjen til Sotsji, og prioriterer han vekk alt han ikke trenger å gå så håper jeg det kan gå veldig bra, forklarer Hjelmeset til TV 2 Sporten, før han minner om følgende:

- Jeg er imidlertid redd for at Northug vil gå alt, og da kan det hende OL ikke blir like bra. Tarjei Bøe var ekstremt flink før VM. Han gikk ingenting og kom hjem med tre VM-gull. Han greide toppformen i den luken. Det er jeg usikker på om Petter klarer, fortsetter han.

- Blir OL en fiasko for Northugs del om han ikke kommer hjem med en gullmedalje?

- Nei, det er det ikke. Nå satser han det han mener kreves, reiser til høyden og trener langt over det han burde gjøre. Så Petter Northug tar en sjanse , og det kan hende at han går på en smell i OL. Men da han i hvert fall prøvd, konkluderer langrennseksperten.

LES OGSÅ: Lars (29) legger opp - blir OL-ekspert på TV 2

hjelmeset
hjelmeset

Maks tre gull om toppformen sitter
Makter imidlertid Northug å prikke inn toppformen under OL i februar tror Hjelmeset at 27-åringen kan sikre seg maksimalt tre gullmedaljer – men kun én individuell.

- Dersom Northug tar flere enn tre gull så blir jeg overrasket. Tar han tre gull, så inkluderer det nok to stafetter og maksimalt én individuell gull – som fort kan komme på femmila, konkluderer Hjelmeset.

DEBATT:
Hvor mange gull tror du Northug kan ta i Sotsji? Ta debatten i kommentarfeltet under!