Zucca og Shampo
Zucca og Shampo

Zuccarello nærmer seg Shampos NHL-snitt: – Bare hyggelig om han passerer meg

Mats Zuccarello Aasen har over et halvt poeng i snitt på sine 100 første kamper i verdens beste liga.

I NHL teller man statistikk for grunnseriekamper og sluttspill hver for seg, men om man slår dem sammen, spilte Mats Zuccarello Aasen spilte sin kamp nummer 100 for New York Rangers natt til onsdag.

På disse 100 kampene fordelt på fire sesonger har 26-åringen 14 scoringer, 37 målgivende pasninger og totalt 51 poeng. Det gir et snitt på litt over et halvt poeng per kamp (0,51).

Norges mest meritterte hockeyspiller i NHL-sammenheng, Espen Knutsen, hadde et snitt på 0,62 poeng etter sine 100 første kamper i NHL. Til slutt endte han opp med totalt 0,54.

– Hvis Mats fortsetter som han har gjort i det siste, kan han komme opp i 40-50 poeng denne sesongen. Da er han helt der oppe sammen med Espen, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen
Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen

Shampo topper listene
Vålerenga-trener Espen Knutsen har flere NHL-kamper (207) og NHL-poeng (111) enn noen annen nordmann. På sine første 100 oppgjør i verdens beste liga noterte «Shampo» seg for 62 poeng mot Zuccarellos 51.

– Jeg visste ikke hvordan den statistikken så ut, men det er jo ganske jevnt, sier «Shampo» til TV 2.

Les også: Zuccarello snart assistkonge i Rangers

Etter en tung start på sesongen med tribuneplass mot Philadelphia Flyers som bunnpunktet, har Zuccarello nå funnet sin plass i rekkene med ni poeng på de siste elleve kampene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Shampo gammel (Foto: Langholm, Dag, © ber)
Shampo gammel (Foto: Langholm, Dag, © ber)

– Han produserer ålreit og får mye istid. NHL-karrieren hans er på rett vei, slik jeg ser det. Han var veldig god mot slutten av fjorårssesongen, og jeg føler han er på samme nivå nå, sier den tidligere Anaheim Mighty Ducks- og Columbus Blue Jackets-spilleren.

I sin første sesong i NHL stoppet Shampo» på tre poeng. Etter to sesonger i Djurgården dro han tilbake over dammen og ble en av de store stjernene hos Columbus Blue Jackets. 53 poeng på 66 kamper ble lagt merke til, og påfølgende sesong fikk nordmannen spille den berømte All Star-kampen.

Les også: Videodømming felte Zuccarellos Rangers

Sammenlikner nordmennene
I likhet med Knutsen fikk Zuccarello en tøff start på NHL-karrieren da han ble sendt ned på farmerlaget i AHL ved flere anledninger. Også 26-åringen dro tilbake til Europa (Metallurg Magnitogorsk) før han returnerte til verdens beste liga.

– Både Mats og «Shampo» dro hjem, kom tilbake og hadde suksess. De har ganske like karrièrer på mange måter. Espen ligger litt foran poengmessig og med tanke på All Star-kampen, som en en utrolig prestasjon, men jeg tror Mats kommer til å spille mye lenger i NHL. Han kommer nok totalt sett til å få en større NHL-karriere enn Espen, tror Erevik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Bjørn «Botta» Skaare (Foto: Scan-Foto, © obr)
Bjørn «Botta» Skaare (Foto: Scan-Foto, © obr)

Vålerenga-treneren har ikke noe imot om Zuccarello etter hvert passerer ham som mestspillende nordmann og beste poengplukker fra Norge i verdens beste liga gjennom tidene.

– Det spørs hvor lenge han blir der borte, men fortsetter han som nå, ser det bra ut. Det er bare hyggelig om han passerer meg. Jeg skulle ønske det var mange flere som klarte det, sier «Shampo».

Les også: Zuccarello møtte veggen

Nordmenn i NHL (kamper og poeng inkludert sluttspill):
Espen «Shampo» Knutsen, 207-111
Ole-Kristian Tollefsen, 163-12
Patrick Thoresen, 120-26
Mats Zuccarello Aasen, 100-51
Jonas Holøs, 39-6
Anders Myrvold, 33-5
Bjørn «Botta» Skaare, 1-0