STABÆK AKTUELL: Tidligere landslagssjef for USA og Egypt, Bob Bradley, kan bli Stabæks neste trener. (Foto: AMR ABDALLAH DALSH/Reuters)
STABÆK AKTUELL: Tidligere landslagssjef for USA og Egypt, Bob Bradley, kan bli Stabæks neste trener. (Foto: AMR ABDALLAH DALSH/Reuters)

Dette kan bli Stabæks nye trener

Tidligere landslagssjef for USA og Egypt, Bob Bradley, kan bli Stabæks nye trener.

Onsdag kom meldingen om Petter Belsviks avgang i Stabæk.

Den tidligere storscoreren ledet klubben tilbake til Tippeligaen før han gikk av.

Nå er jakten på erstatteren i gang, og etter det TV 2 Sporten erfarer er amerikanske Bob Bradley høyaktuell for jobben. Klubben skal ha vært i samtaler med ham om å overta som trener på Nadderud.

Les også: Suksesstreneren slutter i Stabæk

Suksess i hjemlandet
Bradley er uten jobb etter at han ikke klarte å ta Egypt til VM i Brasil.

55-åringen er en av USAs mest meritterte trenere.

Han ble kåret til årets trener i MLS etter sin første sesong som hovedtrener for Chicago Fire. Han ledet Fire til en MLS-cuptittel og to triumfer i US Open Cup.

Bradley overtok så MetroStars, og løftet klubben opp i toppen av MLS. Det ble etterfulgt av et kort opphold i Chivas USA, før han ble landslagssjef for USA.

Han skulle egentlig ha ansvaret for USAs OL-lag, men etter et skuffende VM i 2006, ble han midlertidig ansvarlig for A-landslaget.

Stoppet Spanias rekke uten tap
Under Bradleys ledelse vant USA Gold Cup i 2007, rett etter at han hadde fått jobben permanent. I 2009 ledet han dem til finalen i Confederation Cup etter en imponerende 2-0-seier over Spania, som hadde gått 35 kamper uten tap før møtet med USA.

I VM 2010 vant de gruppen sin og tok seg videre, men i åttedelsfinalen ble det tap etter ekstraomganger mot Ghana.

Bradley signerte i 2011 en kontrakt som gjorde ham til USAs landslagssjef til etter VM i 2014, men etter tap for Panama og Mexico i Gold Cup 2011, fikk han sparken.

Han overtok kort tid etter ansvaret for Egypts landslag, med målsetting om å lede dem til VM i Brasil, men etter et ydmykende 1-6-tap for Ghana i playoff var det slutt. Han ledet laget også i returkampen som endte 2-1, men ble tirsdag løst fra kontrakten.

– Bob Bradleys kontrakt gikk ut i kveld, og vi vil ikke fornye den. Vi starter nå jakten på en ny landslagstrener, sa Egypts fotballpresident Gamal Allam etter kampen.

Bradley skal være sterkt ønsket blant flere klubber i MLS, men nå kan altså Stabæk bli neste stoppested i karrieren.