Sjakkekspert: – Carlsen må ikke bli for forsiktig

Magnus Carlsen kan i teorien gå for tre strake remis og sikre VM-seieren i sjakk. NRK-ekspert Torstein Bae advarer nordmannen mot å tenke for defensivt.

Torsdag får sjakkfansen trolig se en langt mer aggressiv Viswanathan Anand enn tidligere i VM-kampen. Inderen ligger under 3-5 og må fullføre en sensasjonell snuoperasjon for å forsvare sin tittel.

Det kan gi åpninger for Carlsen. Tirsdag gjorde nordmannen «det nødvendige» og kontrollerte inn til remis. Taktikken kan fungere igjen, men Bae, som er tidligere internasjonal mester og president i Norges Sjakkforbund, tror det kan bli skummelt for Carlsen å være for forsiktig.

– Han må konsentrere seg om å gjøre det beste trekket hver gang. Når man begynner å tenke på andre ting enn det, kan man miste fokus.

– Magnus har også sagt at han vil tenke på det som et vanlig parti og ikke på hva som er et godt resultat. Spørsmålet er om han klarer det, sier Bae til NTB.

Han holder Carlsen som favoritt med 90-95 prosents seierssjanse. Etter fire strake remis viste 22-åringen styrke og dro i land to seirer. Utviklingen var noe overraskende for NRKs sjakkekspert. (©NTB)