Tutta glad for rivalisering

Forhåndsfavorittene Suzann Pettersen, Park In-bee og Stacy Lewis spiller sammen på torsdagens åpningsrunde av sesongavslutningen på LPGA-touren.

Stjernetrioen har vært kvinnegolfens store profiler i 2013. Pettersen mener det er positivt for sporten at det finnes litt vennskapelig rivalisering, men hun er også imponert over nivået blant alle spillerne på touren.

– Det er mye god rivalisering på LPGA-touren. Rivaliseringen mellom oss tre er bra, men jeg synes også bredden på Touren er større enn den noen gang har vært. Det krever mye mer for å vinne hver uke, sier Tutta foran denne ukens turnering i Florida, ifølge lpga.com.

Alle de fem majorturneringene er vunnet av enten Park (3), Tutta (1) eller Lewis (1). Mens verdensener Park dominerte og vant tre majortitler i første halvdel av sesongen, har Tutta storspilt i høst og vunnet blant annet Evian-mesterskapet. Lewis gikk til topps i British Open i slutten av juli.

– Hvis du ser på majorene som er vunnet, kan du kanskje kalle oss «de tre store». Men jeg synes det er litt tullete å bare peke ut de store spillerne når det finnes så mange andre gode spillere, som legger ned så mye hardt arbeid, mener den norske golfstjernen.

Årets siste turnering spilles i Naples i delstaten Florida fra torsdag til søndag. Pettersen har vunnet fire turneringer på LPGA-touren denne sesongen, og triumfen i Evian-mesterskapet var hennes første majorseier på seks år. (©NTB)