Heidi Løke (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Heidi Løke (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Heidi Løke med gladnyhet - klar for VM-spill

Friskmeldte seg i TV 2s HåndballXtra-sending.

Heidi Løke har ikke spilt de siste Györ-kampene, og det har vært stilt spørsmål ved hvorvidt den norske stjernespilleren ville bli klar til VM i Serbia i desember.

Løke ble tatt ut i troppen, men med forbehold om at hun muligens måtte melde forfall før den endelige troppen var klar.

Les også: Herrem fikk VM-plassen - lover Tore Tang-show

I TV 2s HåndballXtra-sending onsdag var profilen med på Skype, og bekreftet overfor programleder Harald Bredeli at nettopp det kommende VM er grunnen til at hun har hvilt i Mesterliga-kampene med klubblaget.

– Det er litt av grunnen til at jeg har stått over. Jeg føler selv at jeg kunne ha spilt, for det er ikke en sånn veldig alvorlig skade. Jeg vil bli klar til VM. Skaden kan bli alvorlig hvis jeg ikke tar det med ro nå, sa hun.

Spiller allerede i Møbelringen Cup
Det norske laget skal samles tirsdag, forut for Møbelringen Cup som starter fredag, og Györ-spilleren er klar allerede til det.

– Ja. Da er jeg klar. Jeg trener veldig bra fysisk, har perset i benkpress og er veldig fornøyd, så jeg prøver å se positivt på det, sa Løke.

Dermed friskmelder også Løke seg selv til VM-sluttspillet i desember. Det er nemlig ekstremt mye som skal til for at hun ville blitt hjemme fra det mesterskapet.

– Da måtte begge beina vært brekt og jeg måtte sittet i rullestol, avsluttet landslagsstjernen.

TV 2 Play: Her forstyrrer Løkes sønn direktesendingen

Heidi Løkes deltakelse betyr også at Pernille Wibe trolig ikke ender opp i den endelige troppen. Issy Paris-streken var sammen med Tonje Nøstvold en av to reserver som ble holdt ekstra på pinebenken i lys av Løkes skade, men nå tyder altså alt på at det blir comeback for Nøstvold. Byåsen-spilleren har ikke vært på landslaget siden OL i London.

– Jeg har veldig lyst, det har jeg. Jeg håper jo at jeg kan presse meg inn til Serbia, sa Nøstvold selv etter semifinalen i cupen der Byåsen tapte knepent 27-30 for Larvik.