TOK DET MOT SLUTTEN: FyllingenBergen gav Haslum kamp til døren, men slapp til slutt serielederen noen mål for mye foran og tapte i egen hall. (Foto: TV 2)
TOK DET MOT SLUTTEN: FyllingenBergen gav Haslum kamp til døren, men slapp til slutt serielederen noen mål for mye foran og tapte i egen hall. (Foto: TV 2)

Haslum sikret seieren i sluttminuttene

Serielederen fikk kamp til døren på bortebane i Bergen.

FyllingenBergen-Haslum 25-31
Se videosammendrag i vinduet øverst!

Fire kamper i herrenes Postenliga ble spilt onsdag, og i storkampen i Framohallen tok FyllingenBergen imot Haslum.

Bergenserne som ble sluttspillmestere så sent som i 2010 og allerede er klare for cupfinalen lå seks poeng bak ligaleder Haslum før runden startet, men gav de ubeseirede kamp helt til døren.

Til slutt tok allikevel Erlend Mamelund og lagkameratene fra Bærum tak, og fikk med seg begge poengene fra Framohallen, med sluttresultatet 31-25.

– Vi ville gjerne være det første laget som tok poeng fra Haslum i dag, men det gikk ikke. Men det finnes lettere lag å ta poeng fra enn Haslum, sa FyllingenBergen-trener Anders Fältnes i TV 2s HåndballXtra-sending etter kampslutt.

Lagene fulgte hverandre til 23-23, før Haslum satte fem på rad og avgjorde i sluttminuttene.

– En mann med rutine som Erlend Mamelund står fram. Vi er veldig glade for å ha ham i Haslum, sa Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno.

Les også: Heidi Løke med gladnyhet - klar for VM-spill

Dermed tok Haslum sin åttende strake seier fra sesongstart.

– Erlend Mamelund har sagt at det ikke er mulig å ta seriemesterskap med det mannskapet her, men de har en solid målvakt, Mamelund som river og drar og et stortalent i Sander Sagosen. De er et stabilt lag som er vant til å vinne og som blir vonde å slå, sa TV 2s håndballkommentator Bent Svele i HåndballXtra-studio etter kampslutt.

Tre andre kamper ble også spilt onsdag.

Runar Sandefjord sørget for at Bodø gikk på sitt andre nederlag i serien denne høsten med 33-19-seier i Bodø Spektrum, Elverum slo ØIF Arendal 29-23 hjemme og Bækkelaget slo Falk Horten 25-22 på bortebane.