Cristiano Ronaldo (Foto: SCANPIX)
Cristiano Ronaldo (Foto: SCANPIX)

Ronaldo rundet 400 mål – kalles «overjordisk» i Portugal

Superstjernen nådde utrolig milepæl mot Sverige og fikk toppkarakter av samtlige aviser i hjemlandet.

Cristiano Ronaldo var banens gigant og vartet opp med hat trick da Portugal tok seg til fotball-VM på Sveriges bekostning tirsdag kveld.

Målshowet gjorde at superstjernen nådde en imponerende milepæl i sin karrière. Ifølge Real Madrid er portugiseren nå oppe i 401 offisielle scoringer i sin profesjonelle karrière.

På sitt nettsted har Real Madrid publisert en oversikt over angriperens 401 nettkjenninger siden proffdebuten for Sporting i oktober 2002. For spanjolene har han scoret smått utrolige 226 mål på 216 kamper.

Særlig dårlig var han heller ikke med 118 mål totalt under tiden i Manchester United, men de kom i løpet av 292 kamper.

Gjenopplev Ronaldos scoringsshow mot Sverige øverst (video med tillatelse fra Viasat 4)!

Se også: Hør TV-kommentatoren ta helt av etter Ronaldo-show

Har 66 mål på 55 kamper
I 2013 står portugiseren nå med fantastiske 66 scoringer og 16 målgivende pasninger på 55 kamper. Inneværende sesong står han bokført med 32 scoringer på 22 kamper – både for Real Madrid og Portugal.

I Sporting-debuten scoret han for øvrig to ganger i seieren over Moreirense. Hans første landslagsmål kom mot Hellas, landet som seinere vant turneringen, i 1-2-tapet under EMs gruppespill i 2004. Totalt har karen fra Madeira 47 landslagsmål, og topper nå scoringslisten sammen med legendariske Pauleta.

Måltrippelen mot Sverige var Ronaldos 26. hat trick i karrieren, og hans andre for Portugal. I tillegg har han 23 hat trick for Real Madrid og ett for Manchester United.

Les også: Zlatan: – Et VM uten meg er ingenting å se på

«Vi har en supermann!»
Ronaldo har vært kritisert for ikke å prestere for Portugal, men etter tirsdagens show i Stockholm ble han møtt med gylne superlativer i portugisisk presse onsdag.

«Kjempen!», «Den største noensinne!», «Vi har en supermann!» og «Overjordisk» var noen av titlene som prydet avisene i landet på morgenen. Samtlige aviser ga for øvrig Ronaldo maks på karakterskalaen med ti av ti.

Les også:Ny Gullball-deadline kan hjelpe Ronaldo

Kanskje ikke så rart at forventningene til den portugisiske fansen er skyhøye foran neste års VM. Ronaldo selv – som også er en av favorittene til årets «Gullballen» – tar imidlertid forventningspresset med knusende ro.

– De siste årene har jeg vist hva jeg er god for. Jeg har scoret 40-50 mål hver sesong, og det er det ikke alle som klarer. Jeg har ingenting å bevise lenger, sier han.

Les også: Eksperter: – Han er det største ikonet
Les også: De svenske spillerne ble forbannet på Ronaldo
Les også: Derfor er Zlatan bedre enn Ronaldo

Hør den spanske TV-kommentatoren ta helt av under Ronaldo-showet her:

770633

(©TV 2/NTB)