JUBELRUS: Fra feiringen på tribunene på arenaen i Blida tirsdag kveld. (Foto: AFP)
JUBELRUS: Fra feiringen på tribunene på arenaen i Blida tirsdag kveld. (Foto: AFP)

12 drept under vill feiring av VM-kvalifisering

Jubelscenene endte i blodig tragedie i Algerie.

Av Christian Sønsteby

Tirsdag kveld kvalifiserte Algerie seg til neste års fotball-VM i Brasil med en hårsbredd, etter å ha vunnet 1–0 hjemme mot Burkina Faso. Med 3-3 sammenlagt ble det dermed bortemålsregelen som med et nødskrik berget plassen for nordafrikanerne.

Det utløste elleville jubelscener – som skulle vise seg å få katastrofalt utfall: Minst 12 personer er drept og 240 er skadet i festlighetene.

Fem personer ble drept da en minibuss fulle av supportere i seiersrus kjørte av veien og stupte ned i en kløft ved en fjellandsby øst for Alger.

Fire andre ble drept i en annen bilulykke i byen Biskra sør i landet. Landets myndigheter har ikke offentliggjort informasjon om dødsårsaken til de tre siste, ifølge Associated Press.

Over hele landet strømmet fotballfans ut i gatene. Unge menn raste rundt i bilene sine, mens de lå fløyta og hang ut av vinduene. Dette til tross for ekstreme nedbørsmengder nord i landet i går kveld.

Også eksilalgirere kunne knapt styre seg: I Toulouse ble også flere skadd og en rekke biler påtent under feiringen, ifølge franske medier.