HJEMMEVÆRENDE ELLEVER: Petr Cech, Martin Skrtel, Nemanja Vidic, David Alaba, Henrik Mkhitaryan, Christian Eriksen, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic, Marek Hamsik, Robert Lewandowski, Stevan Jovetic og Pierre Emerick Aubameyang er bare 13 av stjernene som må se Brasil VM fra tilskuerplass. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
HJEMMEVÆRENDE ELLEVER: Petr Cech, Martin Skrtel, Nemanja Vidic, David Alaba, Henrik Mkhitaryan, Christian Eriksen, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic, Marek Hamsik, Robert Lewandowski, Stevan Jovetic og Pierre Emerick Aubameyang er bare 13 av stjernene som må se Brasil VM fra tilskuerplass. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
BLIR HJEMME: Zlatan, Bale og Lewandowski er tre av dem som ikke kvalifiserte seg til VM. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
BLIR HJEMME: Zlatan, Bale og Lewandowski er tre av dem som ikke kvalifiserte seg til VM. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Denne stjerneelleveren blir hjemme under VM

Se stjernene som spiller for landslag som ikke kvalifiserte seg.
Hvem ville du tatt ut på ditt «Vi blir hjemme-lag»?

VM-kvalifiseringen for mesterskapet i Brasil neste sommer er snart over, ettersom den siste av de 32 plassene blir booket natt til torsdag.

Da skal Uruguay kun unngå å tape med seks mål eller mer hjemme mot Jordan, noe som er regnet som en formalitet for Luis Suárez og hans lagkamerater.

Mexico tok seg greit av New Zealand tirsdag, og i realiteten er dermed alle de 32 nasjonene som skal entre brasilianske gressmatter neste sommer klare.

Gårsdagens europeiske bataljer fjernet noen europeiske stormakter, og svenske Zlatan Ibrahimovic var blant dem som mente at mesterskapet nå ikke engang er verdt å se på.

Les også: Zlatan etter Portugal-tapet: – Et VM uten meg er ingenting å se på

Den svenske landslagskapteinen er dog ikke den eneste superstjernen som ikke setter seg på flyet til sambafotballens hjemland, og TV 2 Sporten har satt sammen en hel ellever av spillere som må finne seg i å bivåne mesterskapet fra tilskuerplass.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Zlatan (Foto: Francisco Seco/Ap)
Zlatan (Foto: Francisco Seco/Ap)

Er du enig i at det under er den beste potensielle elleveren? Ta diskusjonen under!

Keeper:
Petr Cech, Tsjekkia og Chelsea
Tsjekkerne klarte ikke å ta seg videre fra en tøffe pulje B, der Italia vant foran Danmark. Dermed må Chelsea-keeperen, som i 2010, se et verdensmesterskap hjemmefra. Målvakten som lenge var regnet som en av de ypperste i verden spilte VM i 2006, samt EM i 2004, 2008 og 2012.

Forsvar:
Martin Skrtel, Slovakia og Liverpool
Slovakia klarte aldri å leve opp til oppturen som kom i forbindelse med landets første mesterskapsdeltakelse noensinne i VM i 2010. Dermed må Liverpool-forsvareren bli hjemme denne gangen.

Nemanja Vidic, Serbia og Manchester United
Serbia var offer for en meget tøff pulje, der Belgia og Kroatia skulle vise seg å være de sterkeste lagene. Manchester United-stopperen har gitt seg på landslaget, men kunne kanskje blitt lokket til comeback for å spille et tredje VM. Han var med i 2006 for Serbia og Montenegro, samt i 2010 for Serbia.

David Alaba, Østerrike og Bayern München
Det har vært langt mellom verdensstjernene fra Østerrike, men i Bayern-forsvareren har østerrikerne endelig fått fram en av de ypperste. De to siste årene har han blitt årets spiller i hjemlandet, men må foreløpig vente på sitt første mesterskap. Østerrike havnet bak både Tyskland og Sverige i pulje C.

Les også: Löw åpner VM-døren for Arsenal-spiller

Midtbane:
Henrik Mkhitaryan, Armenia og Borussia Dortmund
Armenia har aldri vært noen stor fotballmakt, men i Mkhitaryan har de i hvert fall nå fått fram en stor stjerne. Borussia Dortmunds offensive våpen og landslagskameratene var nære ved å skape et virkelig sjokk i pulje B, men et tap mot Malta viste seg utslagsgivende og dermed ble de aldri noen reell kandidat til beste toer-plassen.

Christian Eriksen, Danmark og Tottenham
Toer i pulje B ble til slutt Danmark, men ettersom de var den svakeste av samtlige ble det aldri VM-playoff på Eriksen og lagkameratene. Med det må Spurs-stjerneskuddet foreløpig vente på sitt neste mesterskap. Midtbanespilleren var også med i både VM i 2010 og EM i 2012, tross sin unge alder.

Marek Hamsik, Slovakia og Napoli
Som Skrtel var Hamsik en del av det slovakiske laget som måtte se seg knust av både Bosnia og Hellas i pulje G. Hele tolv poeng skilte opp til den fullstendig overlegne tetduoen. Dermed må Napoli-stjernen foreløpig vente på ny mesterskapsfølelse med landslaget.

Aaron Ramsey, Wales og Arsenal
En av høstens store kometerer i europeisk fotball må også se langt etter landslagssluttspill, ettersom Wales heller ikke denne gangen klarte å ta seg videre fra puljen. De kom på 5. plass i pulje A. I skyggen av storebrødrene England og Skottland har waliserne så å si alltid måtte finne seg i å spille tilskuerrollen, og den kommende sommeren er intet unntak.

Gareth Bale, Wales og Real Madrid
En annen komet fra samme land, som enda ikke har fått mesterskapsfotball under fotsålene. Landets eneste sluttspill kom så langt tilbake som i 1958 - da med kvartfinaletap for Brasil - men med stjerner som disse to er det muligens håp for framtiden.

Les også: Ny Gullball-deadline kan hjelpe Ronaldo

Angrep:
Zlatan Ibrahimovic, Sverige og PSG
Hva er det å si om svensken som ikke allerede er sagt? Sverige tapte playoff-kampene for Portugal, og mange holder Ibrahimovic som den største av alle som nå må bli hjemme. Til nå har superspissen spilt VM 2002 og 2006, samt EM 2004, 2008 og 2012.

Robert Lewandowski, Polen og Borussia Dortmund
En av de andre superspissene i verdenseliten som ikke får mesterskapsfotball under beina neste sommer. Dortmund-spissen stod i spissen for polakkene under EM på hjemmebane forrige sommer, men må foreløpig vente på mesterskap nummer to under beltet ettersom Polen havnet bak både England, Ukraina og Montenegro og kun ble nummer fire i pulje H.

Les også: Norden har ikke vært dårligere på 31 år: – Det er veldig trist

Innbyttere:
Flere stjerner fortjener selvsagt å bli nevnt i denne sammenhengen. Manchester City og Montenegros Stevan Jovetic, Borussia Dortmund-trioen Neven Subotic (Serbia), Jakub Blaszczykowski (Polen) og Pierre Emerick-Aubameyang (Gabon) og Tottenhams Gylfi Sigurdsson (Island) er bare fem av dem, og for å legge til en sekstett i Wojciech Szcezsny (Polen og Arsenal), Vlad Chriches (Romania og Tottenham), Branislav Ivanovic (Serbia og Chelsea), Arda Turan (Tyrkia og Atletico Madrid), Daniel Agger (Danmark og Liverpool) og for sjarmens skyld en mann som har gitt seg på landslaget i Ryan Giggs (Wales og Manchester United) skjønner man at det er mange å velge blant.

Ryan Giggs feirer scoring mot Emiratene (Foto: Ben Curtis/Ap)
Ryan Giggs feirer scoring mot Emiratene (Foto: Ben Curtis/Ap)

Er du enig i at dette er den beste potensielle elleveren? Ta diskusjonen under!