Agdestein og Carlsen
Agdestein og Carlsen

Carlsen-manager tror sjakk-VM kan havne i Norge

Dersom Magnus Carlsen blir verdensmester i Chennai tror hans manager at mesterskapet kan spilles i Norge neste høst.

Chennai, India (TV 2): Jeg tror at det er mulig. Se bare på interessen det har vært rundt denne matchen. Det er ikke vanskelig å se at det kan bli et bra arrangement ved å ha det i Norge, sa Espen Agdestein til TV 2 i hotell-lobbyen i hjembyen til den regjerende verdensmesteren Vishy Anand.

Agdestein håper Carlsen kan få spille i sitt hjemland neste år, og etter at interessen for VM-duellen har skutt i været hos nordmenn som er født med ski på beina, er han overbevist om at Norge er en egnet kandidat som verstskap for verdensmesterskapet som er oppsatt til å bli spilt i november 2014.

– Det ville vært en fantasisk begivenhet, som ville fått voldsom oppmerksomhet rundt i hele verden og betydd veldig mye for sjakksporten i Norge, understreket han.

Les også: Carlsen-manager: – Vinner han i dag er matchen avgjort

– Spør meg når VM er over
En som ikke turte å se så langt frem var far Henrik Carlsen, som fortsatt tar alle forbehold selv om sønnen har et fast grep om VM-trofeet med en ledelsen med fem poeng mot Anands tre.

– Jeg ønsker ikke å spekulere rundt noe fremtidig VM før dette er avgjort, sa han til TV 2 etter tirsdagens parti som endte med remis.

Les også: Eksperter: – Han er det største ikonet

– Men hva hadde det betydd for norsk sjakksport og Magnus om et mesterskap hadde blitt spilt i Norge?

– Dette VM-et betyr åpenbart veldig mye hjemme. Vi har en dekning både på TV og internett som er helt enestående, og for oss som er sjakkentusiaster er dette fantastiske nyheter, strålte pappa-Carlsen.

Artikkelen fortsetter etter bildet!

Magnus Carlsen (Foto: BABU, © VM/rob)
Magnus Carlsen (Foto: BABU, © VM/rob)

Fornøyd med remis
Magnus Carlsen klarer seg med remis på de fire gjenværende partiene, mens Anand må ha to seire for å ta igjen Karlsens forsprang og få muligheten til omspill.

– Han må ha minst to seire på de fire siste partiene, så Anand er nødt til å gjøre noe med hvit på torsdag. Magnus er Soleklar favoritt, og det sier vel også bookmakerne nå. Men det er førstemann til seks og et halvt poeng, så vi får vente med å feire til han eventuelt vinner, sa en ydmyk far.

Les også: – Bla,bla,bla - la oss gå til dopingkontroll

– Krise for Anand
Selv om Anand har ligget under og slått tilbake i et par av sine sister mesterskap, var det det ikke mange av de indiske journalistene TV 2 traff på pressesenteret i Chenai som hadde tro på Anand ville slå tilbake denne gangen.

– Det er krise. Han ligger under to poeng med fire kamper igjen. Hvis ikke det er krise veit jeg ikke hva som er krise, sa den erfarne sjakk-journalisten Amit S. Karmarkar hos avisen «The Times of India».

Han legger ikke skjul på mens interessen stadig stiger i Norge, peker kurven nedover i hjemlandet til Anand.

– Ting hadde vært helt annerledes dersom det hadde vært en jevn kamp, eller Anand hadde ledet. Da hadde det vært så fullt her at du nesten ikke hadde hatt mulighet til å stå i presserommet. Nå venter nok mange på at det eventuelt kommer til å snu, sa han.

– Tror du det kommer til å snu?

– Man skal aldri avskrive noen, men personlig tror jeg ikke Anad klarer å snu dette, avsluttet Karmarker.