HJELPER RIVALEN: Ivar Michal Ulekleiv er smører for Tora Bergers rival Darja Domratsjeva. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))
HJELPER RIVALEN: Ivar Michal Ulekleiv er smører for Tora Bergers rival Darja Domratsjeva. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))

Gullkonkurrenten får smørehjelp av naboen

Tora Bergers største utfordrer får uventet hjelp fra Norge.

Dombås (TV 2):
Darja Domratsjeva er Tora Bergers største utfordrer i kampen om OL-gull i Sotsji. Nå får den sterke løperen fra Hviterussland uventet hjelp fra Norge.

Det er Ivar Michal Ulekleiv som kommer fra nabolaget i hjembygda til Tora Berger - og han skal smøre skiene til Domratsjeva¿

– Det er jo artig å bli spurt om en slik jobb, sier Ulekleiv.

47-åringen fra Dombås har etter sin aktive karriere som skiskytter jobbet i ulike roller i serviceapparatet til de norske skiskytterne.

Les også: Slik skal Tora Berger bli bedre på standplass

Han har nå ansvaret for hele det hviterussiske kvinnelaget.

– Men jeg har fått beskjed om at det svært viktig at sjefen, altså Darja, får topp ski, forklarer Ulekleiv som er hjemme på Dombås og preparerer ski foran verdenscupåpningen i skiskyting i Östersund søndag.

– Du har ingen betenkeligheter med å «ødelegge» for et av Norges største gullhåp, Tora Berger?

– Hehe, jeg er kun opptatt av å gjøre jobben min, jeg har ikke fått noe tilbud fra Norge og synes dette er en spennende utfordring. Og det er jo også litt stas å komme til OL, selv om det er som smører. Selv om jeg har skaffet meg en viss erfaring så er det mye jeg ikke kan og dette er en fin mulighet til å utvikle meg i et nytt miljø.

– Du tør å komme tilbake til hjembygda dersom Darja Domratsjeva skulle bli OL-dronning?

– Jeg er sikker på at Tora har et godt støtteapparat i ryggen og jeg håper at hun lykkes i Sotsji, men samtidig må jeg sørge for at Darja og de andre på laget får best mulig ski.