Davy Wathne og John Carew (Foto: Espen Solli/TV 2)
Davy Wathne og John Carew (Foto: Espen Solli/TV 2)

John Carew blir TV 2-ekspert: – Jeg gleder meg

Den tidligere landslagsstjernen skal følge fotball-VM på nært hold sammen med Davy Wathne.

TV 2 forsterker ekspertkorpset foran neste års fotball-VM med tidligere landslagsspiller John Carew.

34-åringen vil bli en del av kanalens utegående team i Brasil, og skal fylle en ekspertrolle sammen med Davy Wathne.

Carew ser frem til å følge mesterskapet på nært hold.

– Jeg gleder meg til å være en av TV 2s utsendte til Brasil sammen med Davy, og rapportere om det som skjer hjem til det norske folk. Det kommer til å bli et fantastisk opplevelse. Jeg ser frem til å kjenne på dramatikken og stemningen der under mesterskapet, et VM i Brasil er helt spesielt, sier Carew.

Les også: Lars (29) legger opp - blir OL-ekspert på TV 2

– Den kuleste norske spilleren
Sportsredaktør i TV 2 Sporten, Vegard Jansen Hagen, er glad for at den tidligere stjernespissen har signert for kanalen.

– John Carew er kanskje Norges beste fotballspiller gjennom tidene, og i hvert fall den desidert kuleste. Den kombinasjonen gjør ham til en unik ressurs for TV 2 Sporten, sier han.

– For oss er fotball-VM i Brasil en del av et større samarbeid med Carew, som vi ser på med stor spenning. Vi er veldig glade for at han har valgt å jobbe med oss, i konkurranse med veldig mange andre fristende tilbud på bordet, sier Jansen Hagen.

Sportsredaktøren mener seerne kan se frem til gode TV-opplevelser med Carew og Wathne.

– Carew er veldig opptatt av å speile fotballens betydning i et land som Brasil, det er de fortellingene han vil være med på å løfte opp og frem, sier Jansen Hagen.

Og legger til:

– Det er gøy å se den barnlige gleden Carew har av å ta fatt på denne reisen som formidler på TV, og det gjør at vi har store forventninger til det han leverer, både alene og sammen med TV 2-teamet.

Les også: Sjekk hvem som gir deg OL på TV 2

– Tettere på VM enn noensinne
Jansen Hagen tror også seerne kan glede seg over store fotballopplevelser fra de forskjellige arenaene i Brasil.

– Vi er lovet tidenes best produserte VM, tettere på og bedre enn noensinne. Et fotball-VM i Brasil er drømmen, og vår jobb er å sørge for at denne drømmen kommer hjem i stuen til folk, og at våre seere får ta del i den fantastiske fotballfesten dette kommer til å bli, sier Jansen Hagen.

Carew er en av Norges mest suksessrike fotballspillere gjennom tidende, og hadde en lang og innholdsrik proffkarriere. Lørenskog-karen debuterte for Vålerenga i 1997 og var etter den tid innom klubber som Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Carew har ikke spilt fotball siden kontrakten med West Ham gikk ut i fjor, og bekreftet tidligere i år at han ikke kommer til å gjøre comeback.

PS! Fotball-VM sparkes i gang 12. juni og spilles frem til finalen 13. juli.

John Carew (Aston Villa) (Foto: SCANPIX)
John Carew (Aston Villa) (Foto: SCANPIX)