Fotball: Mjelde skjøt Potsdam videre

Maren Mjelde scoret på straffespark og sendte Turbine Potsdam videre i kvinnenes mesterliga torsdag.

Hun satte inn 2-1-målet borte mot de fire siste sesongenes finalist Lyon. Det sikret tyskerne 2-2 sammenlagt og avansement på bortemålsregelen.

Camille Abily ga Lyon en tidlig ledelse, men Mjeldes forsvarskollega Stefanie Draws utlignet etter 33 minutter da hun nikket inn et hjørnespark.

Mjelde fikk sjansen som straffeskytter i det 73. minutt etter en hands i hjemmeforsvaret, og hun knallet ballen midt i mål rett under tverrliggeren.

Ada Stolsmo Hegerberg spilte også fra start Turbine Potsdam og skapte flere gode muligheter. Hun ble byttet ut noen minutter før slutt.

Lyon var stor favoritt til avansement etter 1-0-seier på bortebane, men kunne ikke hindre tysk overraskelse på Stade de Gerland foran 9948 tilskuere. Lyon har vært i finale fire ganger på rad og ble mester både i 2011 og 2012. (©NTB)