INGEN BLUSS: Her står Anders Johansen sammen med en venn på kampen mellom Norge og Albania. (Foto: Norsk Supporterallianse)
INGEN BLUSS: Her står Anders Johansen sammen med en venn på kampen mellom Norge og Albania. (Foto: Norsk Supporterallianse)

NFF krever 40 000 kroner i bluss-bot av Anders (33)

Men her er videobeviset Anders Johansen mener frikjenner ham for bluss-bruk.

Anders Johansen må ene og alene betale FIFA-boten til Norges Fotballforbund for bluss-bruk under landskamp. Nå er 33-åringen politianmeldt for «uaktsom sprengning».

Under kampen mellom Norge og Albania 22. mars i år ble det ifølge Norsk Supporterallianse (NSA) tent ti til 15 bluss.

Anders Johansen fra Fredrikstad var den eneste som ble pekt ut som synder, selv om rundt 50 personer var involvert.

– Jeg vet ikke om det var flere som ble plukket ut fordi jeg var den første de tok. Jeg har hørt at det var flere som ble snakket med, men jeg var den eneste som ble anmeldt for det, sier han til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet.

johansen (Foto:
  TV 2)
johansen (Foto: TV 2)

I etterkant bøtela FIFA Norges Fotballforbund (NFF) for ikke å ha opprettholdt sikkerhetskravene. Boten på 40 000 kroner ble sendt videre til Johansen.

33-åringen er nå politianmeldt for «uaktsom sprengning» og må møte i straffesak mandag. Selv avviser Johansen at han har tent bluss.

– Jeg visste ingenting om at det skulle være noe pyro der. Vi stilte oss der fordi vi ville hoppe og synge, og da er det naturlig at vi stilte oss med de som ville gjøre det samme, forteller han.

Se hendelsen i videovinduet øverst.

Nye bevis
Men torsdag publiserte NSA en video på sine hjemmesider, som lederen i Supporteralliansen, Bjørnar Posse Sandboe, mener gjør det umulig å dømme Johansen.

– Dette betyr jo at det er nærmest umulig å få han dømt for det de påstår at han har gjort, sier Sandboe til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet.

INGEN BLUSS: Her står Anders Johansen sammen med en venn på
  kampen mellom Norge og Albania. (Foto: Norsk Supporterallianse)
INGEN BLUSS: Her står Anders Johansen sammen med en venn på kampen mellom Norge og Albania. (Foto: Norsk Supporterallianse)

– Tidligere var det eneste beviset at en politimann sa han var 100 prosent sikker på at han har brukt bluss, men nå har vi en video som viser det motsatte.

– NFF er arrogante
Til tross for videobeviset, opplyser juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg, til Fredrikstad Blad at Fotballforbundet uansett kommer til å forholde seg til opplysningene de har fått fra politiet.

– Politiet skal ha vitner som har sett at Johansen tente blussene. Vi har stolt på de opplysningene vi har fått og kommer ikke til å gjøre noen nye vurderinger, sier han til avisen uten å ha sett videoen.

– Når det viser seg at de tar feil, er det eneste de sier at de ikke vil se videoen. Det er så jævlig arrogant, mener Sandboe.

Det er så jævlig arrogant.

– De tenker ikke på at en småbarnsfar har hatt dette hengende over seg i et halvt år. NFF kunne ha sagt at her er det store rom for tvil, og dermed legge saken død, men de prøver likevel, fortsetter han.

Ydmykende
Mandag skal Johansen møte i straffesak, og det nye videobeviset gjør at han er optimistisk til sine sjanser.

– Det vil jo bare underbygge det jeg har sagt i avhør til politiet, så jeg håper det skal være med og avgjøre utfallet av saken.

– Jeg tror det blir ganske ydmykende for NFF. Jeg tror ikke han kan dømmes for noe som helst, mener Sandboe.