Morten Olsen (Foto: Jens Dresling/Ap)
Morten Olsen (Foto: Jens Dresling/Ap)

Morten Olsen sammenligner nye Norge med Brasil

Den danske landslagssjefen liker retningen NFF har valgt.

SILKEBORG (TV 2): På pressetreffet dagen før naboduellen i Herning fikk landslagssjef Morten Olsen en rekke spørsmål om Norge, Drillo, Per-Mathias Høgmo og spillestil.

Drillo-fotballen har vært utskjelt i Danmark, og etter å ha sett de to første kampene med Per-Mathias Høgmos innovative stil sammenligner Morten Olsen det norske landslaget med det brasilianske.

– Norge og Brasil rimer egentlig ikke. Men nå forsøker Norge systematisk å spille som Brasil, sa Olsen fra podiet i en kinosal i Silkeborg med landslagsspillerne sittende bakerst i salen.

Så tendenser i fjor
Overfor TV 2 utdyper den danske landslagssjefen, som nå tror Drillo skal kose seg med fri oppe i fjellene, hva han mente med sammenligningen:

– Jeg har sett tendenser systematisk og taktisk. Nå satser Norge på spillere som er gode med ballen. De har fire-fem spillere i Bundesliga som holder et høyt nivå. Flere av de unge spillere så jeg allerede da vi møtte Norge i Thailand for noen år siden. Man kunne se annen type kompetanse allerede da. Man kan ikke lenger forsvare seg til gode resultater, sier Olsen og nevner Valon Berisha fra januarkampen i Asia i 2012.

Han forteller at han hadde sansen for Åge Hareide prosjekt med det norske landslaget – og begrunner smilende det med at treneren gikk en god skole i danske Brøndby.

– Hareide forsøkte, men fikk ikke tid. Nå må Norge gi Høgmo og laget tid. Det er den eneste måten å gjøre det på, sier Olsen til TV 2.

Har Olsen rett i Brasil-sammenligningen? Ta debatten nederst.

Savner ikke Drillo
Tottenhams Christian Eriksen svarer slik på TV 2s spørsmål om han mener den såkalte Drillo-fotballen nå har gått ut på dato:

– Det tror jeg den hadde gjort allerede før dere spilte slik ...

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse, men Arsenal-spissen Nicklas Bendtner forteller at han ikke har sett noen norske landskamper de siste årene med unntak av de han har deltatt i selv. Gjennom videoanalyse de siste dagene har han likevel fått med seg at Norge har endret stil under Høgmo.

– Jeg har skjønt de ikke er så direkte som tidligere. Det betyr vel at vi møter et annet lag enn vi vanligvis gjør. Hvis vi får to lag som ønsker å spille fotball, bør det bli en fin kamp, men jeg har ingen mening om en stil er korrekt eller feil, sier Bendtner til TV 2.

Morten Olsen understreker at han ikke har sett de norske kvalifiseringskampene, men han kommer likevel med et lite stikk til nordmennene som var førsteseedet i gruppen, men aldri i nærheten av å kvalifisere seg til VM.

– Det var mange hender i været etter trekningen, men de kom vel raskt ned igjen.