fredrikstad (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
fredrikstad (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Fredrikstad kommune kjøper stadion – leier billig ut til FFK

Fredrikstad fotballklubb får leie stadion for 3 millioner kroner årlig når kommunen overtar.

Torsdag bekreftet representanter fra Fredrikstad kommune, Værste og Fredrikstad fotballklubb på en pressekonferanse at kommunen overtar stadion for 26 millioner kroner. Det melder Fredrikstad Blad.

– Avtalen går ut på at kommunen kjøper selve sportsdelen av stadion til 26 millioner kroner med overtagelse 31. desember, informerte rådmann Jan Lasse Hansen på pressekonferansen.

Det kommer FFK godt ut av. Nå skal de betale 3 millioner kroner for å leie stadion, mens Fredrikstad Stadion Event AS skal betale 500 000 kroner i leie.

Må legge kunstgress
Det forutsettes at kommunen legger kunstgressbane, som vil koste 5 millioner kroner. Det gjør at den totale investeringen vil stige til rundt 30 millioner kroner. Alle utgiftene skal dekkes inn av leieinnteker fra FFK.

– Det er en forutsetning at anlegget skal være selvfinansierende. Kostnadene ved et kjøp og videre drift skal dekkes inn gjennom leieinntekter på stadion, fortsetter Hansen.

– Det er viktig for oss å presisere at det skal være selvfinansierende, og derfor vil det ikke berøre andre viktige områder for kommunen, legger ordfører Jon-Ivar Nygård til.

Det er estimert at de årlige driftsutgiftene vil ligge på 1,75 millioner kroner. I tillegg til leieinntektene, skal det opprettes et stadion-fond, hvor FFK betaler 10 prosent av gjennomsnittlig billettinntekter fra tilskuere ut over 6000. Disse skal øremerkes til vedlikehold av eiendommen.

En kommunal overtakelse skal i siste instans avgjøres i formannskapet neste torsdag og i bystyret 6. desember.