Høgmo tester fotballens framtid

Nesten halvparten av Norges tropp i fredagens landskamp mot Danmark er født på 1990-tallet. Per-Mathias Høgmo tester norsk fotballs framtid.

– Vi har fem mulige debutanter, og av de 21 spillerne må vi kunne si at 12 er svært unge. Det er den nye generasjonen, sier Høgmo og inkluderer også Sten Grytebust og Ola Kamara som ble født den siste høsten på 1980-tallet.

88-modeller som Tarik Elyounoussi, Vegard Forren og Ruben Yttergård Jenssen må finne seg i å tilhøre den eldste halvdelen av troppen.

Åtte av spillerne som er samlet på Jylland var i sommer med å vinne bronse i U21-EM. Det skulle vært ni, men Jo Inge Berget er skadd. Han slutter seg eventuelt til troppen før hjemmekampen mot Skottland tirsdag.

– Det er generasjonen som skal være med å prege norsk fotball framover. Omar (Elabdellaoui) er et lysende eksempel på hvordan vi ønsker at framtida skal være. Han har et ekstremt godt ferdighetsnivå som ikke står tilbake for noen. Han kom inn, ble satset på, og så er han plutselig aktuell for toppklubbene i Bundesliga, sier Høgmo.

– Slik kan det være for flere av spillerne i denne troppen. Det gjelder å treffe rett klubb og få spille ukentlig mot verdens beste. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2