Sarpsborg sløste hjemme mot Ranheim

Aaron Samuel scoret like før pause da Sarpsborg 08 slo Ranheim 1-0 i eliteseriekvalifiseringen onsdag.

Returkampen spilles i Trondheim lørdag. Sammenlagtvinneren spiller i eliteserien 2014. Tidligere i omspillet har Ranheim slått ut HamKam (1. runde) og Mjøndalen (2. runde). Ranheim har ikke spilt på øverste nivå siden 1956. Klubben har fire sesonger i toppdivisjonen.

Samuel scoret på retur fra Ranheim-keeper Even Barli på overtid i 1. omgang. Sarpsborg skapte de fleste sjansene onsdag, men maktet bare å score ett mål. Etter en real kanonade mot Ranheim-målet i nærmest hele 1. omgang, fikk Sarpsborg uttelling på overtid. Ranheim-keeper Even Barli klarte ikke å holde Tom Erik Breives knallharde frispark, og Aaron Samuel knuste keeperen på returen og stanget inn 1-0.

Før ledermålet hadde sarpingene flere eventyrlige sjanser. Allerede etter fire minutter kom den første, men Martin Wiigs avslutning fra få meter gikk rett på Barli.

Midtveis trodde Steffen Ernemann at han hadde scoret, men et Ranheim-bein reddet på streken. Ernemann var farlig frampå nok en gang drøyt ti minutter før pause, men avslutningen etter et godt slått frispark smalt i tverrliggeren.

I 2. omgang var ikke presset fra hjemmelaget like markant, og hjemmepublikummet ble etter hvert hørbart utålmodige. Omgangens første og eneste sjanse kom etter fint spill fra hjemmelaget etter 65 minutter, men en ubesluttsom matchvinner sløste bort sjansen. (©NTB)