Carlsen
Carlsen

Skuffet Carlsen etter nok en remis: – Jeg gjorde ikke nok

Magnus Carlsen presset hardt og hadde et godt overtak på Vishy Anand, men måtte nøye seg med remis.

Nordmannen startet med svarte brikker i det fjerde partiet i VM-kampen mot Vishy Anand, men gikk offensivt ut mot Anand.

Carlsen hadde et overtak på den regjerende verdensmesteren i store deler av kampen, og selv om det så ut til å gå mot remis, gjorde 22-åringen flere forsøk på angripe Anand og stikke av med seieren.

– Magnus prøver så godt han kan å vinne partiet. Anand prøver å få remis, og bør være veldig fornøyd dersom det skjer, skrev TV 2s sjakkekspert da det dro seg til mot slutten.

Og det var akkurat det inderen fikk. Til slutt var stillingen en såkalt «teoretisk remis», som gjør det vanskelig å vinne på dette nivået. Da tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om å dele poenget, noe nordmannen har grunn til å være skuffet over.

– Jeg var selvsagt fornøyd med åpningen og var veldig optimistisk, men Anand fant stadig nye løsninger. I dag klarte jeg ikke å gjøre nok. Det er synd etter å ha hatt en så god posisjon, sa 22-åringen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg så ingen klare vinnersjanser, men jeg tror det helt klart var det.

De to står nå med to poeng hver i VM-kampen etter at alle de fire første partiene har endt uavgjort. Nå venter en hviledag torsdag før det femte partiet spilles fredag.