Gamsten vil bidra på og utenfor banen

Etter 15 måneders pause er Morten Gamst Pedersen tilbake i landslaget. Han ønsker å bidra både på og utenfor banen.

– Det er kjempegodt å være tilbake på landslaget. Jeg har veldig lyst til å spille, men jeg tror jeg kan være med og bidra utenfor banen også. Det er mange unge her, mange nye ansikter. Jeg har vært i utlandet i ti år og spilt på landslaget lenge. Om noen har noe å spørre om, så kan jeg nok svare, sier han til NTB.

Hans forrige landskamp var den siste før VM-kvalifiseringen startet. Han er tilbake i første kamp etter at en traumatisk kvalifisering ble avsluttet.

– Jeg kan ikke svare på hva de tenkte og vurderte, men nå har jeg startet en ny liten saga, og jeg skal prøve å gjøre det beste ut av det.

Gamsten har over dobbelt så mange landskamper (74) som noen annen spiller i troppen mot Danmark, og han har også scoret flere enn dobbelt så mange mål (16) som noen annen. Han ble hentet inn etter at troppen mistet to kantspillere (Daniel Braaten og Joshua King) og sine to mest rutinerte spillere (Brede Hangeland og Braaten).

– Morten er en personlighet, en kraft i seg selv. Han bidrar til å ta av litt press på de unge spillerne, og samtidig er han ekstremt motivert. Så får vi se om han fotballmessig kommer på sporet og får spille. Det gjenstår å se, sier Per-Mathias Høgmo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2