Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Northug skrev under avtale med Skiforbundet

Petter Northug har skrevet under på vedlegget til representasjonsavtalen.

Petter Northug er enig med Skiforbundet. Skikongen har skrevet under på vedlegget til representasjonsavtalen. Det betyr at han kan delta for Norge i verdenscupen og i OL.

Vedlegget er spesielt for Northug, og det inneholder hvilke regler og retningslinjer som gjelder for kun Northug.

– For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger. For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug i en pressemeldingen.

Representasjonsavtalen legger begrensninger for hvor mye og for hva løpere utenfor landslaget kan profilere andre sponsorer enn landslagets.

Are Sørum Langås i Nye Høyder mener at avtalen gir Petter Northug jr. den ro han trenger til å forberede seg godt til sesongen:

– Petter har hele tiden regnet med at man skulle bli enige om en god avtale. Nå er den på plass. Det er vi alle glade for, og Petter kan fortsette å konsentrere seg fullt ut om treningen, sier Sørum Langås.

Petter Northug
Petter Northug

Også i Coop er man glade for at en avtale nå er på plass.

– Vi i Coop er stolte av samarbeidet med Petter og vil gjerne bidra til at han går over målstreken i Sotsji som vinner med det norske flagget på brystet. Vi er også godt fornøyd med representasjonsavtalen for vår egen del, sier administrerende direktør Svein Fanebust.

Norges Skiforbund innrømmer at man har måttet være villig til å gi og ta.

– NSFs sponsorer har vært samarbeidsvillige og løsningsorienterte, og derfor gjort det mulig å signere representasjonsavtalen med Petter Northug, sier generalsekretær Stein Opsal.

– Dette betyr at de er enige om hvordan de skal markedsføre sine sponsorer – at Coop og Skiforbundet er fornøyde, sier TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland. – De måtte bli enige før world cup-rennet på Beitostølen. Hvis ikke, ville det vært uheldig for begge parter.

Med avtalen signert, vil Northug bli mer involvert i landslaget, men Aukland tror nordmannen vil fortsette å trene på egenhånd.

– I og med at han skal gå world cup-renn, vil han være mer med landslaget. Det er naturlig, men han vil fremdeles være en individuell langrennsløper.