Gamst Pedersen
Gamst Pedersen

Høgmo: – Gamsten er Norges best trente fotballspiller gjennom tidene

...men landslagssjefen har bedt Tyrkia-proffen trene hurtighet de siste månedene.

HERNING (TV 2): 32-åringen sier selv han er overrasket over å være tilbake i landslagstroppen, men Per-Mathias Høgmo bruker store ord når han forklarer hvorfor han tok med sin gamle favoritt.

– Gamsten er den best trente norske fotballspilleren gjennom tidene, sier Høgmo på pressekonferansen i Herning sentrum to dager før privatlandskampen mot Danmark.

Samtidig forteller Høgmo, som trente Gamst Pedersen i Tromsø i 2004, at han gjerne skulle sett at den tidligere Blackburn-spilleren hadde vært hurtigere.

– Jeg har gitt beskjed om at han må trene mye hurtighet. Men så trente han på seg strekk og var ute en periode. Han har et brennende ønske om å spille fotball. Alderen er ikke noe problem så lenge han har den kroppen han har, men han er avhengig av å spille fast og i en rolle hvor han passer, mener landslagssjefen.

Les: Overrasket Gamst Pedersen med sjokkcomeback på landslaget
Les: Bendtner spiller mot Norge

Første siden Hellas
Gamst Pedersen forteller at han måtte ta en lang runde for å hilse på de andre spillerne da den norske troppen møttes i danske Herning onsdag formiddag.

Finnmarkingen har ikke spilt med flagget på brystet siden møtet med Hellas i august 2012.

– Det er godt å være tilbake. Det blir nesten som å starte litt på nytt, sier 32-åringen til TV 2.

Han har vært ute med en skade den siste tiden, men er nå tilbake og lover at han er i god form. Ifølge Høgmo er han altså landets best trente fotballspiller gjennom tidene.

– Jeg er glad i å trene. Jeg hater å være i dårlig form, konfrontert med landslagssjefens utspill.

– Men han vil gjerne at du skal bli raskere?

– Jeg har vært veldig utholdende. Nå skal jeg trene det med tempo. Det var kanskje derfor jeg fikk en trøkk i låret, men opp gjennom har jeg vært utrolig heldig med skader så det får jeg tåle.

Gamst
Gamst

Per-Mathias Høgmo sier han ønsker å se hvor Gamsten står på samlingen der Norge møter Danmark fredag og Skottland tirsdag.

– At jeg ikke var med i de to kvalifiseringskampene har jeg full respekt for, men jeg setter pris på å få muligheten nå. Jeg kommer hit fordi jeg har lyst til å spille, og vet jeg har mye å bidra med både på og utenfor banen. Du kan vel trygt si jeg er den mest rutinerte her, sier Gamsten og ler godt mens hans ser seg rundt i konferansesenteret der landslaget hadde pressetreff.

Les: Danske eksperter om det norske landslaget: – De henger ikke med når det kommer til hurtighet og teknikk

Flytter i nytt hus
Høgmo beskriver Tyrkia-proffens karriere som fantastisk, men mener Gamsten spilte sin beste fotball ute på kanten under Sam Allardyce i Blackburn. Som sentral midtbanespiller mener Høgmo han har sine klare begrensninger.

– Da han ble brukt som ballfordeler, tok man bort all hans styrke som fotballspiller.

– Tolker du dette uttaket som at du er aktuell for et eventuelt EM i 2016, Gamst?

– Ja, det er vel derfor han vil se på spillere. Jeg er ung til sinns og føler meg ikke gammel, sier Gamst Pedersen som flytter inn i et nytt hus i Tyrkia etter landslagssamlingen.