Brian Deanes og Sarpsborg 08 spurtet bra i Tippeligaen, men de må likevel gjennom kvalifisering (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Brian Deanes og Sarpsborg 08 spurtet bra i Tippeligaen, men de må likevel gjennom kvalifisering (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
tippesaken_header
tippesaken_header

To kvalifiseringskamper på oddsen onsdag

Det ligger flere scoringer i luften i Sarpsborg

Øvrige omtalte objekter finner man på oddsprogrammet

Her er dagens utvalgte:

Sarpsborg 08 - Ranheim (Over/Under fulltid 2.5) O: 1,52 U: 2,10

Mexico - New Zealand (Over/Under fulltid 2.5) O: 1,50 U: 2,10

Totalodds: 3,19

Innleveringsfrist: 20:10

Klikk på lenken under for å levere spillet med 100 kroner i innsats (Du blir videresendt til Norsk Tippings side. Der kan du, hvis ønskelig, endre innsats, legge til eller fjerne spilleobjekter.)

Lever spillet her

Sarpsborg 08 - Ranheim (Over/Under fulltid 2.5) O: 1,52 U: 2,10

Om kampen: Første kamp. Sarpsborg 08 var på trygg grunn til få minutter stod igjen i Stavanger søndag, men ledelse ble til 1-2-tap på tampen. De så langt verre ut for hjemmelaget etter åtte strak i sommer. Etter den fæle perioden har de 4-0-1 i hjemmekampene. Berthod (f) ble skadd i 1-0-seieren her over Molde nest sist, og han er ikke i denne. Ranheim slo til med 4-1-seier borte over Mjøndalen etter å ha vunnet 2-0 hjemme over HamKam. I kampen mot Mjøndalen søndag scoret det et heldig mål tidlig, og de kunne ligge bakpå å utnytte mulighetene søm bød seg. Deres tredje scoring kom etter en praktfull kontring, og et offensivt Sarpsborg 08 kan passe trønderne som fot i hose. Trener Trond Nordsteien skulle egentlig vært med U21-landslaget til Israel, men han leder i steden Ranheim i kvalifiseringskampene. Lite røpes vedrørende mannskapet. H får markeringen, men pengene brukes ikke på denne varianten.

Om spillet: Er Ranheim like effektive i denne som i de tre foregående kampene, scorer de også i denne. Sarpsborg 08 hadde 7/3 i sine ti siste Tippeligakamper. "Over" blir valget. En dobbel med "Over" her og "Under" i Mexico spilles onsdag.

Mexico - New Zealand (Over/Under fulltid 2.5) O: 1,50 U: 2,10

Om kampen: Playoff. Første kamp. Mexico ble nr. 4 i det avgjørende gruppespillet CONCACAF. De hadde der bare 2-5-3. Panama og Jamaica var de eneste lagene som ble slått. I siste runde ble de reddet av to USA-mål på overtid i deres bortekamp mot Panama. Miguel Herrera har nylig overtatt som landslagssjef. Til de to kvalifiseringskampene har han bare tatt med seg spillere fra meksikanske klubber. Spillere som Giovani dos Santos (a) og Javier Hernandez (a) er altså utelatt. New Zealand har ikke rare konkurransen i Oceania etter at Australia gikk over til AFC. Gjestene vant alle sine seks kamper i det siste gruppespillet. Før VM 2010 slo de Bahrain i playoff. I mesterskapet i Sør-Afrika var de levnet små sjanser, men de spilte tre uavgjorte kamper, og ble nr. 3 i sin gruppe, foran Italia. Trener Ricki Herbert må klare seg uten West Ham-spiller Winston Reid (f). Ipswichs Tommy Smith (f) overtar kapteinsbindet. Det er stor fallhøyde for Mexico i denne, og uavgjort er ikke helt utelukket.

Om spillet: Mexico hadde 2/3 både hjemme og borte i det avgjørende gruppspillet. De scoret bare sju mål på på de ti kampene. New Zealand går neppe offensivt ut i denne, og 2,10 for maksimalt to scoringer forsøkes.

Få gratis kortleser her