Tyson
Tyson

Tyson brukte falsk penis og tok kokain som 11-åring

Bokseren innrømmer at han lurte dopingjegere med falsk penis.

Bokselegenden Mike Tyson gir i disse dager ut sin selvbiografi. I boken «Undisputed Truth» avslører Tyson at han ble kokainavhengig som 11-åring og at han brukte en falsk penis for å lure dopingjegere.

Tidligere har Tyson innrømmet at han ønsket å drepe Evander Holyfield under den berømte boksekampen i 1997. I boken forklarer den tidligere tungvektsmesteren hvor rasende han var på Holyfield før han bet av en bit av øret hans.

Prøvde kokain som 11-åring
Oppveksten til Tyson bar preg av lett tilgang til narkotika. Som 11-åring prøvde han kokain for første gang.

– Krigshistorien er en historie om narkotika. Alle generaler og krigere har siden tidenes morgen vært høy på narkotika, skriver Tyson i boken.

Kokain-avhengigheten har fulgt Tyson gjennom karrieren. Han var høy på kokain og marihuana da han møtte Lou Savarese i 2000.

– Jeg måtte bruke min falske penis. I den var det urin fra en annen mann for å unngå teste positivt på dopingtesten, skriver Tyson.

Bet Lennox Lewis
Seinere i samme år gikk imidlertid Tyson i dopingfellen. Han testet positivt for marihuana og måtte betale en bot på drøyt 1,2 millioner kroner.

– Jeg var avhengig av kokain, forteller Tyson, og legger til at rusbruken førte til alvorlige humørsvingninger.

Bokseren forteller også om gangen han tok kokain før en pressekonferanse med Lennox Lewis i 2002. Innveiingen endte med et slagsmål der Tyson bet Lewis i foten.

– Jeg mistet hodet. Da jeg så på ham tenkte jeg at jeg ville slå til jævelen, forklarer Tyson.