Tutta (Foto: Wally Santana/Ap)
Tutta (Foto: Wally Santana/Ap)

Tutta til TV 2: – Tenker ikke på verdensrankingen

Men den norske golfdronningen legger ikke skjul på at hun ønsker å bli nummer én i verden.

Suzann Pettersen er på plass i Gudalajara, Mexico for å spille LPGA-turneringen Lorena Ochoa Invitational sammen med resten av den kvinnelige verdenseliten i golf.

– Jeg gleder meg til å komme i gang igjen og skape gode resultater som jeg kan ta med tilbake til Florida. Jeg tror dette blir veldig bra, sier hun til TV 2 på telefon fra Mexico.

Kjenner banen godt
Hun mener banen passer henne godt og at hun vil dra nytte av akkurat det.

– Jeg kjenner banen godt, og har spilt den mange ganger før. Jeg vet hva som kreves her, så det blir veldig moro, sier hun.

Les også: – Nå er Tutta en av de største

Tutta ligger i dag som nummer to på verdensrankingen bak sør koreanske Inbee Park. Selv sier hun at hun ikke tenker på det alle andre lurer på – nemlig om hun vil bli ny verdensener.

– Jeg tenker ikke på det i det hele tatt. Det er bare alle rundt meg som snakker om det. Jeg forbereder meg godt til alle de turneringene jeg møter opp i, og det er det eneste jeg kan gjøre, sier hun.

Tror på førsteplass
Hun innrømmer likevel at det er stas å være så nærme topplassen.

– Det er selvsagt kult å være så nærme toppen. Jeg må bare levere resultatene. Jeg hadde ikke giddet å drive på med dette om jeg ikke trodde jeg kunne bli nummer én, sier hun.

Tutta har vist strålende form i høst. I september vant hun sin første majortittel på seks år. Og for snart tre uker siden vant hun også LPGA-turneringen på Taiwan. Det var samme turnering som hun også vant i fjor.

Det er med andre ord knyttet store forventninger til den norske golfdronningen de neste dagene.

tutta 2 (Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, © jpc/AMD)
tutta 2 (Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, © jpc/AMD)

Forhandler ny storkontrakt med Nike
Samtidig som golfstjernen spiller for å toppe verdensrankingen for første gang, er kontraktsforhandlingene med Nike satt på vent til etter turneringen i Naples, Florida neste helg.

Tutta har vært i stallen til Nike i seks år, sammen med blant andre Tiger Woods og Rory McIlroy, og er den største profilen på kvinnesiden i Nike-stallen.

Det har pågått forhandlinger mellom sportsmerket og Pettersens manager, Geir-Olav Killingstad, i flere måneder - samtidig som 32-åringens markedsverdi har steget i takt med storspillet hun har vist i høst.

Fullt fokus på førsteplassen
Killingstad har tidligere antydet overfor TV 2 at kontraktsforhandlingene skulle vært sluttført i midten av november, men nå bekrefter han at de er satt på vent en liten stund.

- Avtalen med Nike ferdigforhandles etter Naples, årets siste turnering. De neste 14 dagene er det fullt fokus på gode resultater i Mexico og Florida for å - om mulig - blir nummer én i løpet av året. Så det blir mer nytt omkring dette rundt månedsskiftet november/desember, sier Killingstad til TV 2.

Tidenes utstyrskontrakt
VG skrev i september at Tutta har et grunnbeløp på 5-6 mill. kroner i året.

Dernest kan hun tjene millioner på LPGA-seirer, på major-seirer og på god plassering på verdensrankingen.

Med turneringsseirene i høst, og en mulig topplassering på verdensrankingen, er det ventet at markedsverdien til Tutta har økt betraktelig siden forrige avtale ble inngått.

Manager Killingstad ønsker ikke å kommentere summer, men det er sannsynlig at kontrakten vil være tidenes utstyrsavtale for en norsk idrettsutøver.