Tollefsen (Foto: Nisse Scmidt / TT/NTB scanpix)
Tollefsen (Foto: Nisse Scmidt / TT/NTB scanpix)

Hentet av ambulanse etter Tollefsen-takling

Men nordmannen får støtte i Sverige.

Leksand-Färjestad 3–1

Det var i annen periode mellom de svenske lagene at Tollefsen havnet i begivenhetenes sentrum. Sju minutter ut i perioden scoret nordmannen og sendte Färjestad i ledelsen.

Bare minuttet senere smalt han inn i Leksands Tobias Forsberg. Sistnevnte ble liggende på isen en lang stund før han ble hentet av en ambulanse.

Tollefsen ble vist bort fra isen for resten av kampen. Det gjorde nordmannen så sint at han knekte hockeykølla.

– Det er bare å beklage. Det er vanskelig å si hva som skjer, for først ser det ut som en god takling. Deretter blir han liggende. Jeg kjøper den om dommeren dømmer på grunn av skaden, sa Färjestad-kaptein Rickard Wallin til C More.

– Det er uheldig det som skjer. Håper det gikk bra med ham, sa Leksand-kaptein Gabriel Karlsson.

Tollefsen (Foto: Nisse Scmidt / TT/NTB scanpix)
Tollefsen (Foto: Nisse Scmidt / TT/NTB scanpix)

Hjernerystelse
Etter kampen kunne Leksands lege fortelle at Forsberg ikke var blitt alvorlig skadet etter å ha blitt taklet av nordmannen.

– Han har fått en kraftig hjernerystelse og har et sår ved høyre øynebryn. Han skal gjennomgå en røntgen-undersøkelse før behandlingen fortsetter, forteller Annelie Birkeholm til Sportsbladet.

– Han har full bevegelighet i kroppen?

– Ja alt slikt er helt i orden, svarer hun.

Tollefsen får støtte
Tollefsen ble rasende etter at han ble vist av banen. Og nå får nordmannen også støtte av Cmore-ekspert Niklas Wikegård.

– Tollefsen er ingen målskytter. Han kan slutte å spille i vår serie. Jeg synes virkelig synd på ham. Hva skal han gjøre i vår serie dersom han ikke får spille sitt eget spill, sier han til Aftonbladet.

Färjestads trener Leif Carlsson er helt enig.

– Det er en ganske ok takling, sa han i pauseintervjuet.

(©NTB/ TV 2)