Peter Kovacs (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Peter Kovacs (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Godset-fansen oppgitt over NFF: – Trangsynt og amatørmessig

NFF vurderer å straffe Strømsgodset for feiringen etter søndagens seriegull. GodsetUnionen er ikke overrasket.

Norges Fotballforbund (NFF) ønsker at Strømsgodset skal svare for seg etter at flere hundre supportere stormet banen da laget sikret Tippeliga-gullet søndag.

Se banestormingen som NFF vurderer å straffe Godset for i videovinduet øverst!

7500 mennesker var på tribunen da Strømsgodset slo Haugesund 4-0 søndag. Et stort antall av disse løp ut på banen etter kampslutt for å feire seriegull med sine helter i blått.

LES OGSÅ: Slik så Drammen ut dagen derpå

Risikerer NFF-straff
– Hendelsen ble diskutert og vi har akkurat sendt et brev til Strømsgodset, hvor de får anledning til å redegjøre for sitt syn i saken. Dersom nemnda innstiller på bot eller annens traff, vil vi igjen sende saken over til klubben, sa juridisk konsulent i forbundet, Henrik Salveson, til ABC Nyheter.

– Til slutt vil det være opp til doms- og sanksjonsutvalget om hvorvidt klubben blir straffet eller ikke, sier Salveson videre.

Strømsgodset-ledelsen vil foreløpig ikke kommentere saken.

LES OGSÅ: Godset-sponsor solgte over 10 000 liter øl etter gullet

FEIRET MED FANSEN: Godset-spillerne feiret seriegullet med fansen søndag. Nå kan de nybakte seriemesterne bli straffet av NFF. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
FEIRET MED FANSEN: Godset-spillerne feiret seriegullet med fansen søndag. Nå kan de nybakte seriemesterne bli straffet av NFF. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Oppgitt supporterleder
Leder og talsmann i GodsetUnionen, Marius Paulsen Andreassen, er oppgitt over at NFF nå vurderer å straffe Strømsgodset for supporternes gullfeiring.

– Jeg har dessverre sluttet med å bli overrasket av NFF, og er ikke overrasket over at de kommer ut på denne måten, sukker Andreassen overfor TV 2 Sporten.

Før han slår fast:

– Men for meg så er dette bare en amatørmessig og trangsynt holdning til det som skjedde på søndag.

– Samtidig må jeg jo smile litt. Det er ikke akkurat noen omdømmeeksperter som sitter i NFF, når de nå stikker frem pisken og vurderer å straffe. Det ser ikke veldig heldig ut, og NFF går i baret gang på gang

– Så du mener NFF bør se gjennom linjene på regelverket her?

– Dette var glede og lidenskap og feiring av klubbens første seriegull på 43 år. Jeg synes at det er en berikelse for norsk tribunekultur at publikum vil feire på denne måten, og at NFF ikke skal slå ned på slike ting. Da dreper de engasjementet, og det er ikke rart at vi ser mange tomme seter i norsk fotball for øyeblikket, mener GodsetUnionen-lederen.

– Ikke akkurat omdømmeeksperter
Talsmann Bjørnar Posse Sandboe i Norsk supporterallianse (NSA) reagerer også på at NFF vurderer å straffe Godset for fansens banestorming.

– Det NFF gjør er jo å håndheve de turneringsbestemmelsene som de har satt. Men det som gjør det problematisk her er jo omstendighetene. De som stormer banen her gjør det jo av ren glede, og det er ikke sånn at en enkeltperson stormer banen under en kamp, sier Bjørnar Posse Sandboe, og legger til:

– Jeg får håpe at NFF klarer å tenke med hjertet og ikke paragrafer og være i stand til å vurdere at dette ikke er en så alvorlig situasjon som en annen.

Han minner om at NFF ikke akkurat har en høy stjerne blant fansen for øyeblikket.

– Samtidig må jeg jo smile litt. Det er ikke akkurat noen omdømmeeksperter som sitter i NFF, når de nå stikker frem pisken og vurderer å straffe. Det ser ikke veldig heldig ut, og NFF går i baret gang på gang. Jeg håper at påtalenemda i NFF ser at dette handler om glede etter kampslutt og at tilskuerne ble så glade at de valgte å forlate tribunen etter kampslutt for å feire med spillerne, oppsummerer NSA-talsmannen.

– Naturlig med banestorming
– Når Godset vinner sitt første seriegull på så lang tid så er det i min bok bare naturlig at vi får en banestorming, sier han.

Drammenserne er imidlertid ikke alene om å risikere straff fra fotballforbundet. Også Stabæk har fått NFFs oppmerksomhet. I samme stil stormet Stabæk-supporterne banen da bæringene sikret opprykk fra 1. divisjon.

DEBATT:
Bør NFF straffe Godset for banestormingen - eller se mellom linjene? Ta debatten i kommentarfeltet under!