TJENER RÅTT: Mino Raiola (innfelt) håver inn nye millioner kroner på 20 åringen Paul Pogba.
TJENER RÅTT: Mino Raiola (innfelt) håver inn nye millioner kroner på 20 åringen Paul Pogba.

Agenten tjener dobbelt så mye som United på Pogba-salget

Mino Raiola kan smile hele veien til banken når Paul Pogba skriver under på en kontraktsforlengelse med Juventus.

Paul Pogba gikk gradene i Manchester United og ble beskrevet som en av de største juvelene i den engelske klubbens ungdomsavdeling.

Men for i fjor sommer valgte franskmannen takke nei til et nytt kontraktstilbud med rødtrøyene fra Old Trafford. 27. juli 2012 signerte han på en fireårskontrakt med Juventus.

Stortalentet gikk til Juventus i prinsippet gratis, og har nå etablert seg som en av Serie A-gigantens beste spillere. Manchester United mottok kun rundt fem millioner kroner i såkalt utdanningskompensasjon for unggutten.

LES OGSÅ: Paul Pogba-show da Juventus endelig vant igjen

Pogba har tydeligvis utviklet seg noe voldsomt i Juventus etter overgangen og er nok en type spiller Manchester United kunne tenkt seg på midtbanen sammen med Michael Carrick

– En type spiller United kunne tenkt seg
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Petter Myhre tror Pogba kunne vært en viktig bidragsyter for Manchester United dersom stortalentet hadde blitt værende på Old Trafford.

– Jeg kjenner ikke helt til historien da han forlot United, men kanskje var det først og fremst økonomi og manglende spilletid som gjorde at Pogba søkte nye utfordringer, sier Myhre til til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Men i den formen Pogba er i nå så er det ingen tvil om at Manchester United nok kunne tenkt seg å ha ham i sine rekker. Pogba har tydeligvis utviklet seg noe voldsomt i Juventus etter overgangen og er nok en type spiller Manchester United kunne tenkt seg på midtbanen sammen med Michael Carrick, understreker Myhre.

Suksessen i Serie A har ført til at 20 år gamle Pogba nå har blitt tilbudt en ny, lukrativ langtidskontrakt med Juventus. Og ifølge den italienske avisen La Stampa kan også Pogbas agent Mino Raiola smile hele veien til banken når den nye kontrakten er signert.

Avisen skriver at den nederlandske agenten, som også jobber for Zlatan Ibrahimovic, kan få 13 millioner kroner i en særskilt agentbonus når Pogbas kontraktsforlengelse er endelig spikret.

LES OGSÅ: Zlatans agent kan tjene millioner på United-talent

FORLOT OLD TRAFFORD: Paul Pogba forlot Manchester United i 2012. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
FORLOT OLD TRAFFORD: Paul Pogba forlot Manchester United i 2012. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Raiola er kjent som en litt uberegnelig agent som sikker presser opp lønnen til spillerne, samtidig som han sitter igjen med nok selv også

– Sitter igjen med nok selv
Det er altså mer enn dobbelt så mye som Manchester United i sin tid mottok for Pogba-salget.

– Mino Raiola er en agent som vet å fikse seg, for å si det sånn. Han har vært involvert i en rekke forhandlinger som har nådd media, og det har også vært en del støy rundt overgangene til Zlatan Ibrahimovic, konstaterer Myhre, som ikke er overrasket over at Mino Raiola nå tjener enda mer penger på Pogba-overgangen.

– Raiola er kjent som en litt uberegnelig agent som sikker presser opp lønnen til spillerne, samtidig som han sitter igjen med nok selv også, humdrer Myhre.

Midtbanespilleren Pogba har hittil fått med seg 39 Serie A-kamper og scoret ni mål for Juventus. Han har allerede spilt tre kamper for Frankrikes A-landslag og scoret ett mål.

DEBATT:
Burde Pogba blitt værende i Manchester United? Ta debatten i kommentarfeltet under!