OL (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
OL (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Stockholm gir Oslo kamp om vinter-OL i 2022

– De blir en vanskelig konkurrent, sier Gerhard Heiberg.

Norges største konkurrenter til å arrangere vinter-OL i 2022 har trukket seg én etter én. Først kastet Davos inn håndkleet før innbyggerne i München søndag bestemte seg for å si nei til å arrangere lekene.

Men nå har det dukket opp en ny sterk konkurrent. Våre naboer i Sverige ser nemlig ut til å kaste seg inn i kampen om å få arrangere folkefesten. De skriver Sveriges Olympiske Komité (SOK) i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Sveriges Olympiske Komité har meldt inn Stockholm som et eventuelt vertssted for vinter-OL og Paralympics 2022. Dersom det viser seg prosjekt holder mål må en søknad leveres inn før 14. mars 2014. En grundigere søknad må deretter leveres i januar 2015 der også spørsmålet rundt statlige garantier skal være ferdigbehandlet, heter det i pressemeldingen.

Videre står det at de anser mulighetene til å få lekene til Sverige som bra både med tanke på snøforhold og de økonomiske betingelsene.

– Vi vil gi verden et spennende og nyskapende prosjekt som blir både spetakulært og unikt for vinteridretten i storbyen, skriver de.

Les også: Oslos OL-sjanser øker – München dropper å søke

IOC-medlem Gerhard Heiberg legger ikke skjul på at Sverige vil bli en sterk konkurrent for Oslo.

– Jeg var opprinnelig mest redd for Sveits og München, men så trakk de seg. Nå sitter vi igjen men en del øst-europeiske naboer, og noen i Asia. Men nå risikerer vi også at Stockholm kommer på banen. Da vil de bli en vanskelig konkurrent. De andre må vi også ta hensyn til, men er vi ydmyke og kjører et godt løp så skal vi ha en fenomenal sjanse til å vinne dette racet, sier han til TV 2 mandag.