Sjakkekspert vil se en mer offensiv Carlsen

NRKs sjakkekspert Torstein Bae håper Magnus Carlsen kommer til å spille mer offensivt og aggressivt i det tredje partiet i VM-kampen mot tittelforsvarer Vishy Anand tirsdag.

– Jeg håper og tror at Magnus vil framstå litt mer offensivt. Han må kanskje være litt tøffere og risikere litt mer når han spiller i hvitt. Den som intet våger, intet vinner, sier Bae til NTB.

Carlsen og Anand spilte remis i de to første partiene i kampen om VM-tittelen. Det er langt fra uvanlig fra Anands side, men veldig uvanlig av Carlsen.

– De første partiene er ikke typisk Magnus. Han er nærmest blitt «tvunget» til remis av Anand. Jeg tror det vil løsne litt i de neste partiene. Jeg tror nok han var litt nervøs, i hvert fall den første dagen, forklarer Bae.

Han er redaktør i Norsk Sjakkblad og tidligere forbundspresident.

Forrige gang Anand forsvarte sin VM-tittel, mot israeleren Boris Gelfand i Moskva i fjor, endte de seks første partiene remis etter relativt kort spilletid. Gelfand vant den sjuende før Anand slo tilbake i det neste. Det hele måtte avgjøres i et omspill i hurtigsjakk. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2