Sverre Lunde Pedersen (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Sverre Lunde Pedersen (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Bøkko knust av Pedersen på 5000 meter

Sven Kramer gikk tidenes nest raskeste 5000 meter, mens Sverre Lunde Pedersen perset under verdenscupåpningen på skøyter i Calgary.

Calgary (TV 2): Det var knyttet stor spenning til 5000-meteren på den rekordraske isen i Calgary.

Ikke minst fordi nederlenderen Sven Kramer hadde annonsert på forhånd at det ikke var utenkelig at han kunne pynte på sin egen verdensrekord på 6.03,32 fra 2007.

I mål var Kramer 1,1 sekund bak.

– Det var nesten. Jeg gikk nok litt for tregt på de to siste rundene og dermed ble det ikke noen rekord. Synd, men det var uansett ikke noe mål, sier Sven Kramer til TV 2.

– Ikke et mål?

– Nei, målet mitt var å vinne distansen. Så fikk jeg høre underveis av treneren min at jeg hadde muligheten til å ta den og forsøkte, men det gikk ikke helt, sier han.

Skøytestjerna virker å være i praktslag i OL-sesongen, og innrømmer at det kjennes «godt ut».

– Ting fungerer bra. Jeg var i kanskje enda bedre form under det nederlandske mesterskapet for to uker siden, og har rekordtider i kroppen. Men de kommer ikke før jeg virkelig «» det, sier han.

– Så du kan sette nye rekorder, altså?

– Ja, må jeg så må jeg, smiler han lurt.

Lunde Pedersen perset

Osingen Sverre Lunde Pedersen hadde et mål om å gå ned mot den norske rekorden (satt 6.09,94 av Håvard Bøkko i 2009) og lå lenge godt an, men måtte til slutt ta til takke med 6.13,32 og åttendeplass.

Det er likevel en forbedring på over 4 sekunder på den personlige rekorden.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med å gå inn til ny personlig rekord, men hadde nok håpet å gå enda raskere. Erfaringsmessig kommer jeg sterkere utover sesongen, og jeg merker at jeg har mer å gå på. Det lover godt, sier Sverre Lunde Pedersen.

Bøkko: – Lenge til OL

Håvard Bøkko hadde nok en tung dag på den raske isen i Calgary og endte som nummer 12 med tiden 6.20,07.

– Det har ikke funket for meg på denne isen. Jeg får bruke dette som motivasjon til å jobbe hardt inn mot neste helg, sier han.

– Hva sier du til folk som mister troen på deg til OL?

– Det er som "Kupper´n" sa: Det er ingen som husker hvordan du gjorde det i november om du gjør det bra når det gjelder. Det er heldigvis lenge til det ennå.

I kvinnenes lagtempo ble Norge nummer sju. Ida Njåtun, Mari Hemmer og Hege Bøkko gikk tinn til 3.00,98 og var drøyt tre sekunder bak Nederlands vinnerlag.