MatsDæhli2
MatsDæhli2

Dette er årets talent

Oktober-vinner Mats Møller Dæhli (18) vinner også Årets Talentpris 2013

Dette har vært en god uke for Mats Møller Dæhli. Først ble han tatt ut på A-landslaget. Nå har NFF og Statoil kåret han til landets største fotballtalent.
- Dette er stort, smiler Mats.

Og Ole Gunnar Solskjær sammenligner supertalentet med Christian Eriksen.
- Christan Eriksen er nå 21 år gammel og har 41 landskamper. Han debuterte som 18-åring. Det blir litt likt som Mats nå – da har man en bærebjelke i landslaget i mange år, sier Solskjær.

Her er juryens begrunnelsen:
Mats har noen ferdigheter knyttet til pasningsspill og kreativitet med ballen som er helt spesielle, ferdigheter som vi trenger i norsk fotball for å utvikle både klubb og landslag. Han har hatt en god høst for Molde i Tippeligaen, fått sin debut på U21-landslaget og følges tett også i forhold til A-landslaget i tiden som kommer. I tillegg er han en svært målbevisst ung utøver med fantastiske holdninger og et stadig driv etter å utvikle seg videre.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

100.000 kroner til Lyn
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. I løpet av oktober og november har Lyn fått stipend på 100.000 kroner.

- Jeg var Lyn i åtte år så det er et veldig naturlig valg, sier 18-åringen som går mot en spennende sesongavsluttning som avsluttes med cupfinale mot Rosenborg 24. november.

MatsDæhli2
MatsDæhli2