Brann sendte Tromsø ned

For første gang siden 2002 må Tromsø spille i 1. divisjon. Nedrykket ble klart med 1-4-tap for Brann i eliteserien søndag.

Brann avsluttet dermed sesongen med en liten opptur etter en tung høst, som endte med at trener Rune Skarsfjord trakk seg onsdag. For Tromsø ble det derimot en vond kveld. Tromsø måtte vinne for å ha mulighet til å beholde plassen i eliteserien, men endte til slutt på nest sisteplass. Opp til Sarpsborg på kvalifiseringsplass skilte det to poeng.

Steinar Nilsen ble hentet inn for å redde Tromsø fra nedrykk, men han ble ingen redningsmann denne gangen. Etter først å ha kommet tilbake til klubben som assistenttrener, overtok han 1. oktober som hovedtrener etter at Agnar Christensen fikk sparken.

Sist gang TIL rykket ned var i 2001. Oppholdet i 1. divisjon ble kortvarig, og etter én sesong var Tromsø tilbake i det gode selskap. Siden 2003 har laget spilt i eliteserien, men nå må de ta turen ned til nest øverste nivå igjen.

Brann hadde ikke vunnet siden 30. august (1-0 mot Sogndal), men etter sju kamper uten seier kunne rødtrøyene feire tre poeng i serieavslutningen.

Birkir Már Sævarsson stanget Brann i ledelsen etter 21 minutters spill. TIL slo raskt tilbake. Morten Moldskred ble felt av Tomasz Sokolowski inne i feltet, og Thomas Kind Bendiksen var sikker fra 11-meteren og utlignet for gjestene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2