Tommelen ned for Münchens OL-planer

München kommer ikke til å bli noen konkurrent for Oslo i kampen om å få OL i 2022, for i en folkeavstemning ble det nei til de tyske OL-planene.

Det var motstand mot å søke etter at München tapte kampen om å få OL i 2018. Da var det sørkoreanske Pyeongchang som snøt tyskerne for lekene. Ved å søke igjen nå mente tyskerne de ville ha store sjanser til å vinne fram, men folket ville det altså annerledes.

Det var meningen å arrangere lekene i selve byen, men det var også planlagt arenaer i Garmisch-Partenkirchen, Ruhpolding og Schonau am Königsee. I alle regionene som var med i avstemningen, ble det nei.

Tidligere i år var det en tilsvarende folkeavstemning i Oslo, men i den norske hovedstaden var det et klart flertall for å gå videre med søknaden, og torsdag til uken kommer Norge til offisielt å melde sin interesse til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

Det var ventet at kampen om lekene om ni år kom til å stå mellom Oslo og München, og den tyske byen ble ansett som favoritt, i og med at tyskerne ikke har arrangert vinterleker siden Garmisch-Partenkirchen var arrangør i 1936.

– Jeg er veldig skuffet. Det er bitter for tysk idrett at vi ikke får muligheten til å vise verden hvordan olympiske vinterleker skal arrangeres, sa Michael Vesper, generaldirektøren for de tyske olympiske særforbundene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2