skarsfjordstudio2
skarsfjordstudio2

Skarsfjord om Brann-exiten: – Ingen tvil om at jeg har kommet dårligere ut enn fortjent

Rune Skarsfjord snakket for første gang om avgjørelsen om å gi seg som Brann-trener.

Etter et massivt press fra lokalbefolkningen og lokalmedia tok Rune Skarsfjord sin hatt og gikk av som trener for Brann tidligere denne uken. Skarsfjord kom til klubben som assistent for Steinar Nilsen i 2009. I mai 2010 tok han over hovedansvaret for rødtrøyene.

Men denne uken var det slutt, og sett bort fra en pressemelding har ikke nordlendingen uttalt seg om saken etter at det ble kjent. Søndag gjestet han FotballXtra på TV 2 hvor han forklarte årsaken til at han valgte å slutte i jobben.

Se Skarsfjord snakke om Brann-exiten øverst i artikkelen

– Det er jo litt sært å gjøre det før siste seriekamp. Men det er i respekt for klubben og et ønske om at kampen mot Tromsø skulle bli bra. Alle som kjenner mekanismene i Bergen og har sett hvordan dette har utviklet seg skjønner at det ville blitt utrivelig på Stadion for de familiene, publikum og spillerne som ville vært til stede. Det kan ikke jeg stå inne for, og dersom det var jeg som var proppen i systemet så setter jeg klubben foran meg selv, sier han.

Blandede følelser
Skarsfjord sier det er med blandede følelser at han nå har gitt seg som Brann-sjef.

– Det er selvsagt en liten lettelse. Det har vært tungt å stå i denne dritten så lenge. Men det er også trist. Jeg føler at del én i dette prosjektet har gått som forventet dersom man ser bort fra høsten. Del to har jeg gledet meg veldig til. Vi hadde noen spennende signeringer på gang. Ibrahim Bramé er allerede kommet inn. Han kan bli det neste store historien ala John Obi Mikel. I tillegg ville vi fått inn noen flere. Jeg tror det ville vært nok til å få ungguttene våre opp på det nivået som vi har sett Strømsgodset gjøre med sine, sier han.

Les også: Sportssjefen vurderer om han følger Skarsfjord ut Stadion-portene

Jeg tror jeg er den riktige mannen til å gjøre jobben. Men sånn som arbeidsforholdene var så ble jeg et symbol på alt som var galt.

Han tror han ville vært riktig mann til å ta klubben videre.

– Isolert sett, under normale arbeidsforhold, så tror jeg det ville vært det beste. Jeg tror jeg er den riktige mannen til å gjøre den jobben. Men sånn som arbeidsforholdene var så ble jeg et symbol på alt som var galt. Det har vært dårlig match mellom forventninger og forutsetninger i klubben. Samtidig har vi som by og klubb ikke klart å takle den motgangsperioden som har kommet i høst. Derfor sitter jeg her nå, sier han.

Skarsfjord (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)
Skarsfjord (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)

Har fått folket mot seg
Rune Skarsfjord var lenge en populær mann i Bergen. Men etter som ting har gått tyngre og tyngre denne sesongen har både Bergens befolkning, deler av spillergruppen, og ikke minst den lokale pressen vendt seg mot nordlendingen.

– Jeg tror det er på grunn av naturlige mekanismer i Bergen. Jeg har garantert skyld i noe av det selv, som alle trenere har i slike situasjoner. At en spillergruppe er litt splittet skulle bare mangle etter alle de laguttakene som skal tas ut. når det gjelder media så er det en mekanisme i Bergen som skal selge og som heldigvis er veldig kritisk, noe de skal være her i byen. Men det har vært en lang periode nå hvor ting har vært preget litt for mye i en retning om jeg skal være snill. Det er vel ikke én ting jeg har sagt eller gjort den siste tiden som har vært riktig ifølge de som kan det, sier han.

Les også: Skarsjord ferdig i Brann

Han mener klubben kunne vært tjent med mer åpenhet på noen områder.

– Vi er en klubb som skal ta avgjørelser. Jeg har ledere under meg og over meg. På noen områder kunne vi nok vært tjent med mer åpenhet, mens vi kanskje skulle vært mindre åpen på andre områder. Det lærer vi av i etterkant. Men det er ikke tvil om at jeg er kommet dårligere ut enn fortjent av noen saker.