MatsDæhli2
MatsDæhli2

Mats Møller Dæhli er månedens talent for oktober

18-åringen har i årevis vært omtalt som Norges største fotballtalent. Endelig har han fått vist seg frem i Tippeligaen.

- Jeg tror jeg har vært ganske ekstrem fra tidlig alder. Jeg elsker fotball og jeg elsker å spille fotball så mye som mulig. Sånn sett så kan man kalle meg en fotball-nerd, sier 18-åringen.

- Jeg har alltid bare gått rundt med ballen. Hvis jeg skulle i butikken, skolen eller andre steder hadde jeg med meg ballen. Det er noe som har vært med meg hele livet.

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”. Juryen består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske, og her er deres begrunnelse:

«Mats har etablert seg i Molde etter overgangen fra Manchester United og bidratt til deres meget gode høst. Han har veldig gode ferdigheter med ball, er pasningssikker og meget kreativ. Debuterte for U21-landslaget i oktober hvor han spilte en god kamp mot Israel.»

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

MatsDæhli2
MatsDæhli2

Tippeligaen ikke et nederlag
Oslo-gutten føler ikke det var et nederlag å forlate den engelske ligamesteren for Tippeligaen og Molde.

- Det var noe jeg måtte nå. For å tenke på egen utvilkling.

- Følte du det var en drøm som brast?

- Jeg trodde kanskje jeg skulle tenke mer på det enn det jeg har gjort, men jeg synes bare det har vært helt fantastisk å komme til Molde.

Gir prispengene til Lyn
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. For Molde-spilleren var valget enkelt.