REDDENDE ENGEL: Tim Krul var stor i Newcastle målet mot Tottenham. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
REDDENDE ENGEL: Tim Krul var stor i Newcastle målet mot Tottenham. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Umulige Krul stoppet Tottenhams sjansebonanza

Nederlenderen med matchvinner-opptreden i Newcastle-buret.

Tottenham-Newcastle 0-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret.

Se høydepunkter i videovinduet øverst i saken.

Tottenham har slitt med å skape store sjanser og å score mål i Premier League.

Mot Newcastle var det definitivt ikke det å komme til scoringsmuligheter som var problemet, men utfordringen med å sette ballen i nettet skaper fortsatt hodebry for André Villas-Boas.

En enorm sjansebonanza til tross – det ble tap for Newcastle etter Loïc Remys scoring 12 minutter ut i kampen. Særlig i andre omgang var London-laget giftige.

Tim Krul hadde en enorm kamp mellom stengene, og de gangene selv han var lurt stod enten en forsvarsspiller eller treverket i veien for målsultne Tottenham-spillere. '

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

– Høydepunktet i karrieren
21 ganger avsluttet Tottenham-spillerne på mål. Krul gjorde 14 redninger, mens forsvarsspillerne blokkerte sju av avslutningene.

– Han vant kampen nærmest egenhendig for Newcastle. Kampens gigant, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om målvakten etter kampen.

Keeperen selv var klar på hva han synes om kampen.

– Jeg har aldri spilt så bra. Dette er høydepunktet i min karriere, sa Krul etter kampen.

– Det var bra å feire med spillerne etter kampen. Slike kamper som dette skjer ikke veldig ofte.

Se intervju med keeperhelten:

766796

The Magpies tok dermed sin andre store skalp på to uker, etter at de slo Chelsea 2-0 hjemme forrige uke.

Alle sjansers mor
Den aller største sjansen kom sju minutter ut i andre omgang.

Et Sigurdsson-frispark traff Cheick Tiote, og Tim Krul på vei i feil retning fikk på spektakulært vist snudd kroppen og reddet.

Younes Kaboul fikk tåen først på returen, men nederlenderen reddet igjen før ballen spratt flere ganger frem og tilbake mellom Newcastle-keeperen og Tottenham-spilleren.

Ballen gikk til slutt forbi sisteskansen, men da var Yapou Yanga-Mbiwa på pletten og fikk klarert.

– Det er helt uvirkelig at den ballen ikke går inn, kommenterte TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i studio etter kampen.

ENORM MULIGHET: Tottenham med tidenes sjanse til å utligne på White Hart Lane. (Foto: TV 2)
ENORM MULIGHET: Tottenham med tidenes sjanse til å utligne på White Hart Lane. (Foto: TV 2)

Brad Friedel var foretrukket mellom stengene etter at Tottenham valgte å la Hugo Lloris hvile i denne kampen som følge av hjernerystelsen han pådro seg i forrige ukes kollisjon.

Det til tross for at de den gangen lot spilleren spille videre.

Friedel kunne uansett ikke lastes for baklengsmålet.

Se Lloris’ Lukaku-kollisjon her:

765396

Eksplosivt Newcastle
Tottenham kom best i gang, og hadde som sedvane mye ballbesittelse innledningsvis.

Hjemmelaget fikk også kampens første sjansen gjennom en heading fra Soldado etter et hjørnespark.

Men så var det Newcastle sin tur å angripe. Først ble Loïc Remy frispilt av Yohan Cabaye, men franskmannen brukte litt for lang tid med ballen og Vlad Chiriches fikk tuppet ballen til hjørnespark.

På corneren ble det flere farligheter. Både Mathieu Debuchys sprettende langskudd og Yohan Cabaye testet Brad Friedel uten å lykkes.

HET: Loïc Remy scoret sitt sjuende mål for sesongen da han ga Newcastle ledelsen mot Tottenham (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
HET: Loïc Remy scoret sitt sjuende mål for sesongen da han ga Newcastle ledelsen mot Tottenham (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Gjestene måtte imidlertid ikke vente lenge.

Etter 12 minutter ble Remy igjen spilt gjennom Tottenham-forsvaret. Storscoreren tok med seg ballen forbi Friedel, og hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

God Krul
Tottenham fikk etterhvert fotfeste igjen påfølgende de tre minuttene hvor de var på gyngende grunn.

Det å skape sjanser har vært Spurs sitt problem denne sesongen, og det var det også de første 25 minuttene i denne kampen.

Rett før halvtimen hindret kun en god Tim Krul utligning. Christian Eriksens frispark ble stusset fint videre av Roberto Soldado, men nederlenderen var på pletten og fikk slått til hjørnespark.

TV 2 Play: Se vårt intervju med Christian Eriksen etter kampen

Det mente keeperen var den beste redningen han gjorde i kampen.

Se TV 2s intervju med Krul:

766814

Åtte minutter senere måtte Krul gi retur på Christian Eriksen knallharde skudd med skru, men klarte å plukke den selv.

Tottenham måtte likevel passe seg. Rett etter lå ballen i nettet bak Brad Friedel etter at 42-åringen var blitt rundet igjen.

Shola Ameobi var dog korrekt avvinket for offside før han fikk ballen.

Vertene var bedre mot slutten av omgangen, men Krul var i det umulige hjørnet. Heller ikke Paulinho klarte å overliste sisteskansen da han fikk sjansen fra 16 meters hold.

Dermed stod Newcastles noe overraskende 1-0-ledelse seg til pause.

Bytter satte fyr på Spurs
André Villas-Boas markerte i pausen at han ikke var fornøyd med Tottenhams førsteomgang og gjorde like godt to bytter i pausen.

En skadet Vlad Chiriches ble erstattet av Younes Kaboul, mens Sandro kom inn for Moussa Dembélé.

Det så ut til å gi hjemmelaget en ny giv, og de liljehvite skapte flere fine muligheter rett etter at starten kampet igjen.

Den første store sjansen var det Christian Eriksen som fikk da han mottok ballen på ti meters hold. Avslutningen ble imidlertid for puslete av dansken.

Den var imidlertid ingenting mot det som inntraff etter Sigurdsson-frisparket kort tid etter som er omtalt lenger oppe i saken.

En enorm mulighet gikk i vasken for hjemmelaget som fortsatt sliter med å score mål.

FRISPARK: Gylfi Sigurdsson slår frisparket som skapte en enorm mulighet i kampen mellom Tottenham og Newcastle søndag. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
FRISPARK: Gylfi Sigurdsson slår frisparket som skapte en enorm mulighet i kampen mellom Tottenham og Newcastle søndag. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Førende hjemmelag
Newcastle hang i tauene, mens André Villas-Boas' menn fortsatte stormkjøret. Ved halvspilt omgang hadde de likevel ikke fått utligningen sin, til tross for at særlig Roberto Soldado fikk flere gode muligheter.

Gjestene hadde kontringsmuligheter, men hadde mer enn nok med å holde kontrollen bakover, og satte sjelden fart offensivt. Det medførte at Tottenham-trykket vedvarte.

Tim Krul var i det umulige hjørnet. 25-åringen stoppet alt vertene disket opp med, og en dobbeltredning på skudd fra Paulinho og Jan Vertonghen ti minutter før slutt var viktige.

Det var ikke bare nederlenderens dyktighet som stoppet Spurs. Bare tre minutter senere headet Vertonghen ballen i tverrliggeren.

Straffespark har vært redningen for Tottenham i flere kamper denne sesongen, og i det 88.minutt ville de ha straffe igjen da ballen traff en Newcastle-spillers hånd, men dommeren vinket spillet videre.

Med det ebbet kampen ut. Tottenham er på sjetteplass etter resultatet, mens Newcastle klatret til niendeplass og er bare tre poeng bak dagens motstander.