Vitesse til topps

Sene scoringer av Mike Havenaar og Davy Propper ga Vitesse 3-1-seier over Utrecht lørdag og tabelltopp i nederlandsk æresdivisjon for første gang på 13 år.

Den japanske landslagsmannen Havenaar scoret ledermålet fem minutter før slutt, og Propper satte punktum på overtid. Dermed er Vitesse to poeng foran Alkmaar, som møter Feyenoord søndag.

Vitesse scoret først på et billig straffespark omsatt av Christian Atsu. Utrecht utlignet da Steve de Ridder scoret på straffe etter en hands.

Forrige gang Vitesse toppet tabellen var i november 2000, også da i 13. serierunde. Arnhem-klubben er den sjuende som har tilbrakt minst en natt på tabelltopp denne sesongen.

Groningen er på tredjeplass med like mange poeng som Alkmaar etter lørdagens 3-0-seier borte mot Heracles. Richairo Zivkovic og Filip Kostic (2) scoret målene.

To mål av Jarchinio Antonia i kampens ti første minutter banet vei for Go Ahead Eagles' 4-1-seier over Roda, mens Mathias Gehrts to mål ga Den Haag 3-0 over Cambuur Leeuwarden. (©NTB)