Torbjørn Ringal Hansen (Foto: Vegard Quivey Flatebø)
Torbjørn Ringal Hansen (Foto: Vegard Quivey Flatebø)
Torbjørn Ringal Hansen copy (Foto: Vegard Quivey Flatebø)
Torbjørn Ringal Hansen copy (Foto: Vegard Quivey Flatebø)

Mistet nattesøvnen på grunn av Carlsen

Sjakkens Mozart overrasket gamletreneren.

Chennai, India (TV 2 Sporten): Magnus Carlsen vet å sette pris på dem som har hjulpet ham til å bli verdensledende i sjakk. 22-åringen har invitert en rekke personer til India for å bivåne VM-duellen med Vishy Anand. En av dem er Carlsens første trener, Torbjørn Ringdal Hansen.

– For en sjakktrener så finnes det ikke noe større. Det er utrolig gøy, og jeg er veldig glad for å være her. Da jeg så mailen om at jeg var invitert ned hit, ble jeg så glad at jeg slet med å få sove den natta, sier Torbjørn Ringdal Hansen til TV 2.

Les også: Carlsen: – Jeg måtte trekke i nødbremsene

– Hadde en helt eksplosiv utvikling.
Han kom for første gang i kontakt med Carlsen da han var lærer ved sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas. Plutselig dukket det opp en 9-åring som vil trene med de litt eldre gutta.

– Magnus hadde en helt eksplosiv utvikling. Jeg hadde ikke noen å sammenligne ham med, for jeg hadde ikke trent noen i verdenstoppen tidligere. Men jeg skjønte veldig tidlig at han hadde noe helt spesielt, selv om jeg ikke visste noe om verdenstoppen da, det var vanskelig å vite, erindrer RIngdal Hansen.

Se intervju i videovinduet øverst!

Les også: VM-arrangøren brøt Carlsen-løfte

– Litt snaut
Gamletreneren satt ringside under det første VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Det endte med remis etter kun 16 trekk og en drøy times spill.

– Det var litt kortere enn jeg hadde regnet med. Det var ikke overraskende med remis, med at det skulle bli så få trekk, det var litt snaut. Han fikk det ikke helt til å gli i dag. Anand spilte veldig godt, og Magnus fikk absolutt ingenting. Det var nok fornuftig å sikre remis. Jeg skjønner at han har nerver her, noe annet ville vært rart, men nå er i alle fall første parti unnagjort, analyserer Ringdal Hansen.

– Tror han er veldig spent
Sjakktreneren skal følge de seks første partiene, og får garantert oppleve mer spenning enn det ble på åpningsdagen. Allerede søndag er det klart for kamp 2, og da må Carlsen forsvare seg med svarte brikker.

– Jeg tror han er veldig spent på hva Anand har i ermet. Anand har forberedt seg godt og pleier å være skummel med de hvite brikkene, så jeg er veldig spent på det partiet. Jeg holder fortsatt Magnus som en knepen favoritt, men det kommer til å bli veldig tøft og jevnt. Men Magnus er bedre fordi han har vunnet turnering etter turnering, og er suveren på verdensrankingen, samtidig som Anand har skuffet litt. Men så er jo en VM-kamp spesielt, og det er Anands spesialitet, analyserer Ringdal Hansen.