José Mourinho
José Mourinho

Mourinho til TV 2: – Synes ikke du at det var straffe?

Straffe reddet skinnet til José Mourinho mot West Bromwich.

Chelsea-West Bromwich 2-2

Stamford Bridge/Bergen (TV 2 Sporten): José Mourinhos vanvittige statistikk hjemme på Stamford Bridge så ut til å bli knust i fillebiter lørdag. Portugiseren har aldri tapt en hjemmekamp i Premier League som Chelsea-manager - det er også status etter kamp nummer 66 i ligaen på Stamford Bridge.

– Synes ikke du det var straffe?
For i det tredje overtidsminuttet gikk Ramires i bakken inne i sekstenmeteren. Eden Hazard tok ansvar fra straffemerket og sikret 2-2 for de blå.

– Synes du at det var straffe?

– Ja, sier Mourinho til TV 2.

– Du er sikker?

– Er ikke du?

– Det har vært litt diskusjon rundt situasjonen.

– Jeg har en klar oppfatning.

I TV 2s FotballXtra England-studio var derimot ekspertene ikke enige i Mourinhos oppfatning av situasjonen.

– Den så billig ut. Det går sekunder til dommeren setter pipen til munnen. Jeg synes det er på ball. Det er strengt, sier Jens Fjellström.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

766701

Les også: Villa-spillerens frisparkperle fikk Morley til å skvette
Les også: Suarez og Liverpool ydmyket Fulham

– Dommeren gjorde en stor feil
Mourinho var også oppgitt over måten West Brom fikk 2-1-målet på. Portugiseren mener at dommeren skulle gitt frispark til Branislav Ivanovic som mistet ballen.

– Dommeren gjorde en stor feil før de scoret det andre målet. Etter det spilte de med elleve forsvarere, sier Mourinho.

Han var likevel fornøyd med innsatsen til sine utvalgte.

– Jeg synes vi spilte en god kamp. Vi gjorde det samme mot Schalke på onsdag. I dag spilte vi mot et lag med elleve forsvarsspillere, sier Mourinho.

Slo tilbake etter tøff uke
Hazards status hos Mourinho blir nok betraktelig bedret etter lørdagens redningsaksjon. Hazard kom nemlig i trøbbel med den portugisiske hærføreren tidligere denne uken. Vraking og en plass på tribunen var resultatet av manglende oppmøte på trening mandag etter en tur til Frankrike.

– Han glemte tiden. Det er ikke mer enn det. Han er en ung gutt. Unge gutter gjør feil, og fedrene deres må være smarte i måten de oppdrar sine sønner på, sa Mourinho på pressekonferansen etter 3-0-seieren over Schalke 04.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

766704

To scoringer rystet Chelsea
Det så lenge ut til at West Brom skulle gjøre som de gjorde på Old Trafford. Samuel Eto'o hadde sendt Chelsea i ledelsen i første omgangs siste sekund på ekte målsnik-vis, men gjestene hadde skumle planer etter hvilen.

Mot et tamt, lite kreativt og upresist Chelsea lag tok oppofrende «Baggies» vare på de sjansene de fikk. Timen var passert da Shane Long satte inn utligningen. Petr Cech vartet opp med en strålende redning på headingen til Gareth McAuley, men Long knuste passive Chelsea-forsvarere da ballen dalte ned igjen.

Drøyt 20 minutter før full tid sto Stamford Bridge-publikummet lamslåtte tilbake etter at Stéphane Sessegnon satte inn 2-1 på en kontring.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KNUSTE ALLE I LUFTEN: Shane Long stanget ballen forbi Petr Cech. (Foto: IAN KINGTON, © IK/mb)
KNUSTE ALLE I LUFTEN: Shane Long stanget ballen forbi Petr Cech. (Foto: IAN KINGTON, © IK/mb)

Redningen for Chelsea ble imidlertid et straffespark langt inne på overtiden. Ramires gikk i bakken og Hazard var iskald fra ellevemeteren.

Mourinho kan puste lettet ut over at rekorden hans med 66 hjemmekamper uten tap i ligaen står ved lag, men prestasjonen gleder nok ikke den suksesshungrige manageren.