MEGET SKUFFET: Håvard Bøkko var langt ifra fornøyd med 12. plass i Calgary. (Foto: TV 2)
MEGET SKUFFET: Håvard Bøkko var langt ifra fornøyd med 12. plass i Calgary. (Foto: TV 2)

Bøkko: – Rævva

Skuffet stort i sesongdebuten på favorittdistansen 1500 meter. Ble nummer 12.

(TV 2 Sporten Calgary): Det var knyttet store forventninger til Håvard Bøkkos sesongdebut på 1500-meter i Calgary, men 26-åringen innfridde ikke.

– Dette var rett og slett rævva. Det var ingenting som stemte egentlig. Etter 300 meter ble jeg veldig høy og fikk lite trykk i skjærene. Det var forhåpentligvis så dårlig jeg klarer å gå, sier Håvard Bøkko til TV 2.

– Føler du at du har mer inne?

– Å ja, jeg har mye mer inne. I NM gikk jeg et veldig bra løp som var mye bedre enn dette. Jeg får bare forsøke å finne tilbake til den følelsen. Som sagt, jeg tror ikke jeg klarer å gå dårligere enn dette, sier en lettere oppgitt Bøkko som gikk på tiden 1.44,55 - nesten to sekunder dårligere enn sin egen personlige rekord..

Les også: Ida Njåtun perset i sesongåpningen

Vil bruke løpet som motivasjon
Nå håper han å slå kraftig tilbake allerede neste helg i Salt Lake.

– Det kan bare gå én vei. Forhåpentligvis klarer jeg å gå bedre neste helg. Det har hendt før at jeg har gått dårlig den første helga og vært på pallen eller vunnet den neste. Det snur fort og det er mulig å gjøre mye på uka som kommer.

– Hva gjør det med tenningsnivået?

Håvard Bøkko (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Håvard Bøkko (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

– Jeg blir ganske så revansjesugen fordi jeg vet jeg kan mye bedre enn dette. Det er ikke slik resultatlista skal se ut. jeg får bruke det som motivasjon, sier Bøkko.

Lunde Pedersen beste norske med pers
En som leverte langt bedre på den samme distansen var Sverre Lunde Pedersen på en sjetteplass og med ny personlig rekord på 1.44,13.

– Det gikk forsåvidt greit. Det er den første verdenscupstarten og jeg bruker alltid å ha en stigning utover sesongen. Til å være første løp så synes jeg det var godkjent. Jeg føler jeg har mer å gå på når det gjelder både form og det tekniske, sier Sverre Lunde Pedersen til TV 2.

– Hvordan var det å senke den personlige rekorden på 1500?

– Det var gøy det, men jeg håper å senke den enda mer neste helg, sier Lunde Pedersen.

Nederlandsk seier
Det ble nederlandsk jubel på herrenes 1500. Koen Verweij vant med tide 1.42,78, amerikaneren Shani Davis ble nummer to med 1.43,11, mens nederlenderen Kjeld Nuis ble nr. 3 med 1.43,75.