Norsk ishockeytap mot Danmark

Anders Bastiansen scoret to mål da Norge tapte 3-4 for Danmark i fredagens landskamp i ishockey.

Norge var godt med framover, men det norske forsvarsspillet og målvaktsspillet til Lars Volden var ikke patent. Den biten må landslagssjef Roy Johansen forbedre flere hakk fram mot OL i Sotsji.

Norge gikk på et sjeldent tapt for danskene. Norge hadde nemlig ikke tapt for Danmark siden VM i 2002 da lagene spilte i 1. divisjon.

Norge virket litt tunge og tamme innledningsvis. Johansen hadde tydeligvis hatt noen tøffe treningsøker under ukens samling på Jordal.

Danskene gikk ut i et litt høyere tempo, og de var dessuten flinke til å presse nordmennene i egen sone. De norske backene klarte ikke helt å stå imot dette høye presset innledningsvis, og danskene utnyttet tafatt norsk spill to ganger.

Stefan Frank var mannen bak begge scoringene. På 2-0-målet var dessuten ikke Volden helt patent. De norske spillerne skjønte etter hvert alvoret og skjerpet seg. Samtidig begynte også det offensive spillet å sitte. Spesielt gode framover var førsterekka med Frölunda-spillerne Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen med Färjestad-spilleren Anders Bastiansen som center. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2